WhatsApp, Haber Doğrulama Özelliğini Hindistan’da Uygulamaya Başladı

Geçtiğimiz aylarda Hindistan’da WhatsApp üzerinden yayılan yalan bir haber sonucunda yaşanan üzücü olaylar nedeni ile 30 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine WhatsApp haber doğrulama sistemi, uygulanmaya başlandı.


Yaşanan olayların ardından WhatsApp, yalan haber tespit sisteminin oluşturulacağını açıklayarak, bu özelliğini kısa sürede Hindistan’da hayata geçirdi.

WhatsApp beta sürümünü kullananlara açık olan özellik sayesinde güvenilir kaynaklardan gelmeyen görüntüler ve haberler 5 kişiden fazla paylaşılmasına izin verilmeyecek. Test sürecinden sonra ise özelliğin tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Whatsapp haber doğrulama

Görüntüden de anlaşılacağı üzere medya eklerinin yanındaki ileri ok düğmesi bulunmuyor. Bu özellik sayesinde bir paylaşımı yeniden paylaşmak  kolaylaştırmaktaydı..

Bir iletiyi yönlendirmek için tek seferde beşten fazla sohbeti seçmeye çalıştığınızda, WhatsApp artık bir pop-up bildirimi ile “ileri sınırlama” hakkında kullanıcıya bilgi verecek. Bu durum kötü niyetli kişilerin işlerini zorlaştıracak ancak yapmak istediklerini engellemeyecektir.