whatsapp dosya formatlari kalkiyor

WhatsApp Format Sınırından Vazgeçiyor, İşte Tüm Detaylar

Facebook’un satın almasından hemen sonra mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın artık daha farklı bir deneyim sunma yoluna girdiği ve bu deneyime daha fazla farklılık kazandırmak adına yeni bir güncelleme daha sunmaya hazırlanıyor. Test aşamasında olan yeni özellikle beraber her formatta dosya paylaşımı mümkün oluyor.

WhatsApp’ın artık her formatta dosya gönderimini desteklemesi veya izin vermesi birçok kullanıcının gerek özel hayatı gerek iş hayatında ilerini kolaylaştırmak adına oldukça önemlidir. Ancak WhatsApp‘ın bu konu içerisinde dosya gönderim boyutuna nasıl bir müdahale edeceği henüz bilinmiyor. iOS platformunda kullanıcıların 128MB, Android kullanıcılarının ise 100MB dosya boyutu limiti bulunuyor. Bu limitlerin üzerinde bir dosya gönderimi tek dosya için yapılamıyor. Ayrıca Web WhatsApp için limit 64MB olarak biliniyor.

whatsapp dosya formatı

Güvenlik Sorunu Doğuracak Mı?

WhatsApp‘ın yapmış olduğu bu yeni özellik her ne kadar güzel görünmüş olsa bile, her dosya formatını desteklediği için kullanıcıların güvenliğini etkileyebilir. Ayrıca bir diğer konu veya merak edilen nokta ise kurulum dosyalarının gönderilmesi oluyor. Bu durum hakkında bir açıklama olmamasına rağmen, gönderimi olur diye düşünülüyor.