WhatsApp

WhatsApp Dolandırıcılığına Dikkat

Son yıllarda giderek artmaya başlayan sanal alem dolandırıcılarının sayısı giderek artıyor. Sanal dünyayı güvenilmez bir ortama çeviren bu dolandırıcıların en büyük araçları ise sosyal medya oluyor. Bu noktada son olarak WhatsApp üzerinden yapılan yeni bir dolandırıcılık haberi daha ortaya çıktı. İşte detaylar.

WhatsApp dünya üzerinde en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor. Facebook desteği ile beraber çok kısa bir süre içerisinde dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan WhatsApp, artık 1 milyar kullanıcı rakamını bile geçmeye başladı. Tabi ki bu durumda uygulamanın kullanım kolaylığı ve ücretsiz sunulması gibi ayrıcalıkları da etkili. Fakat ilk çıktığı yıllar için WhatsApp bu durum bir uygulama değildi.

Uygulamanın 1 yıllık ücretsiz kullanım hakkında sonra çok küçük bir miktar olsa da ücret isteniyordu. Facebook sonrasında değişen sistem ise WhatsApp Dolandırıcılığı için son nokta oldu. Bu kadar çok kullanılan bir uygulama olması dolandırıcıların iştahını kabartmış olacak ki eski WhatsApp ödeme sistemi üzerinden yeni bir dolandırıcılık yapıldığı ortaya çıktı. Şimdilik haberler yurt dışında gelse de ülkemizde de yeni WhatsApp Dolandırıcılığı nedeniyle mağdur kullanıcılar olmaması adına bilgilendirmelerimizi yapalım.

WhatsApp

WhatsApp Dolandırıcılığı Karşı Dikkatli Olun

Söz konusu dolandırıcılık haberinde dediğimiz gibi WhatsApp uygulamasının eski ödeme sisteminden yararlanılıyor. Kullanıcının doğrudan mesajlarına WhatsApp üzerinden gönderildiği belirtilen bir mesaj gönderiliyor. Gelen mesajda WhatsApp ücretsiz kullanım sürenizin bittiği bu nedenle ödeme yapmanız gerektiği gibi bir bilgi söz konusu. İngiltere’de ortaya çıkan olayda kullanıcıların 1 pount ödeme yapmaları için gönderilen linke de tıklamaları isteniyor. Gönderilen linke tıklandığında ise yeni bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz.

WhatsApp uygulaması açıksa doğrudan bilgileriniz çalınabiliyor. Bunun için ise uzmanlar uyarılarda bulunmakta. Kesinlikle WhatsApp şu an için hiçbir ödeme istemiyor. Bu nedenle gelen ödeme mesajları ya da kullanım süresi bitti gibi mesajları tamamen önemsiz olarak değerlendirmek gerektiği ve mesajların silinmesi gerektiği belirtiliyor. Konu hakkında WhatsApp kanadından da yapılan açıklamalarda kullanıcılara benzer öğütler verilmiş durumda. Şimdilik sistemin ne kadar kullanıcıya zarar verdiği ise net değil.