whatsapp

WhatsApp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

WhatsApp cep telefonlarının en çok kullanılan uygulamalarından biri olarak çoktan hayatımızdaki yerini sağlamlaştırdı. Şimdi yeni sürümüyle birlikte bilgisayar ekranlarımızda da rahatlıkla kullanma imkânı sunuyor. Peki, WhatsApp bilgisayarda nasıl kullanılır, tüm cihazlarda kullanılır mı, bana ne kazandıracak diyorsanız bu soruların cevaplarını aşağıda bulacaksınız.


WhatsApp Web Kullanımı

Bilgisayarınızda bu uygulamayı kullanabilmeniz için belli tarayıcıları kullanmanız ve cep telefonunuza da en son WhatsApp sürümünü yüklemeniz gerekiyor. Bu kullanım kolaylığı ile cep telefonunuza ihtiyaç duymadan daha geniş bir ekran ve klavye ile kullanabiliyor, istersek bilgisayarımızdaki verileri de paylaşabiliyoruz veya gelen görselleri bilgisayarımıza kaydedebiliyoruz. Bu uygulamanın internet üzerinden PC cihazlarında da kullanılması beraberinde önemli avantajları da getirmektedir.

WhatsApp Web Nasıl Yüklenir

  • Bilgisayarınızdan WhatsApp resmi web sitesine girin,
  • Sizden bir QR kodu taramanız istenecek, bunun için telefonunuzdan WhatsApp sohbet ekranından “menü” veya “ayarlar” seçin ve WhatsApp Web segmesine girin.
  • Telefonunuzun kamerası ile ekranından kodu taratın.
  • Kapatmak istediğinizde telefonunuzdan WhatsApp Web segmesini seçin ve “Tüm Bilgisayarlardan Çık” seçeneğine tıklayın.