WhatsApp artik her formatta dosya gonderimini destekliyor 1

WhatsApp artık her formatta dosya gönderimini destekliyor!

WhatsApp’ın son güncellemesiyle beraber her formatta dosya paylaşımı artık mümkün. İşte WhatsApp’ın yeni güncellemesi ve tüm detayları!

Bütün dünyada en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp sürekli kendine yenilik katmaya devam ediyor. Uygulamanın sonuncu betasıyla beraber dosya paylaşımı ve arama ekranının yanı sıra toplu mesaj gönderme üzerinde ciddi güncellemeler yapıldı. İlk olarak .pdf, .docx, .xlsx uzantılı dosyaları gönderebilirken, şimdi ise format ne olursa olsun artık gönderebilirsiniz. Bu bakımdan artık fotoğraf, müzik, video, APK bile WhatsApp’tan göndermek mümkün. Gönderilen her dosya cihazınızda indirilenler klasörüne gidiyor.

Güncellemeyle beraber WhatsApp’ta Android kullanıcılarının dosya gönderme limiti tek seferde 100MB olurken iOS için 120MB olarak sınırlandırılmış durumda. Tüm bunların yanı sıra diğer bir değişiklik ise tasarım ile alakalı olarak geliyor. Bu değişiklik fotoğraf veya video gönderiminde pratikliliği cidden arttırmış durumda. Sohbet sırasında resimler art arda geldiğinden uzun bir kuyruk oluşturuyordu. Şimdi ise resimler albüm şeklinde gelerek gruplaşma oluşturuyor.

WhatsApp artık her formatta dosya gönderimini destekliyor

Güncelleme Şimdiden Tatmin Etti!

Son olarak ise güncelleme arama ekranını da değiştirdi. Daha önceki sürümlerde gelen çağrıyı cevaplamak için sağa doğru kaydırmak gerekiyordu. Şimdi ise arama ekranını çok basit şekilde yukarı aşağı kaydırmanız aramayı cevaplamaya yeterli olacaktır. Tüm bu yenilikler beta sürümde kullanılırken, kısa süre sonra bütün kullanıcılara güncelleme olarak gelecek.