WeGame

WeGame Steam’e Rakip Olmaya Geliyor

Dijital oyun servisleri arasında Steam’in lider olduğu bilinse de yerel servislerin hesaba katılmasıyla beraber durum değişiyor. Valve yapımının bu alanda en büyük rakibi ise Çin genelinde kullanılan servis TGP. Son gelen haberle beraber TGP’nin WeGame adıyla tüm dünyaya açılacağı da belirtildi.

Dijital oyun platformları içerisinde Steam’in ayrı bir yeri olduğu hemen herkes tarafından kabul görülmüş olan bir gerçek olarak biliniyor. Yayınlandığı andan bu yana hem oyun satışında hem de benzeri tüm konularda gündem olan yapımın elde ettiği başarı da tartışılmaz düzeyde. Yaklaşık olarak 125 milyon kullanıcıya sahip olmasıyla bu alanda en çok kullanılan servislerden biri olduğu düşünülen Steam tüm bu başarısına karşın aslında dünya genelinde kendi kategorisinde zirvede değil.

Söz konusu servisin Çin merkezli ciddi bir rakibi bulunuyor. Şu an kullanımına TGP adı ile devam eden Steam benzeri servisin kullanıcı sayısı ise 200 milyonun üzerinde. Sadece Çin genelinde kullanılıyor olmasına karşın 200 milyonun üzerinde kullanıcı sayısı ne derece başarılı bir servis olduğunu gösteren TGP’nin şimdilerde ise tüm dünya pazarına açılmaya hazırlandığı belirtiliyor.

WeGame Adı İle Tüm Pazara Açılacak

Yapımın aldığı karar sonrasında Steam’e rakip olacağı açıklanan uygulamanın WeGame adı ile Çin dışında da kullanılabilir hale geleceği belirtiliyor. Tıpkı Steam’e benzer bir uygulama üzerinden kullanılacağı düşünülen servisin oyun konusunda ise tartışmasız ilk sıralara yerleşebileceği gündemde. Öyle ki söz konusu uygulamanın Çin içerisinde bile oyun çeşitliliği ve oyun satışı konusunda ilk sıralarda yer aldığı biliniyor.

WeGame servisi

Tüm dünya geneli düşünülecek olursa yapımın çok daha geniş bir oyun desteği sunacağı ve satışlarını da çok daha fazla artış göstereceği de düşünülüyor. Elde ettiği başarı ne derece olacak ya da başarısına göre ne kadar gelir sağlayacak şimdilik merak konusu. Fakat resmi olmayan bilgilere göre WeGame tüm dünya genelinde kullanıma sunulacak olursa sadece satışlarda değil aynı zamanda oyun geliştirme aşamasında da geliştiricilere destek vereceği belirtiliyor.

Steam Karşı Atak Yapar Mı?

Ortaya çıkan bu bilgilerle beraber WeGame yapımının nasıl bir konuma sahip olacağı bilinmiyor fakat kesin olan bir şey var ki o da yapımın iki sistem arasındaki rekabeti artıracağı. Çin geneline bakacak olursak 200 milyon kullanıcı rakamı hiç de azımsanmayacak bir rakam.

Fakat öte yandan dünya pazarın rekabet edilecek ve kullanıcıların tercih edebileceği çok daha fazla yapım olduğu için 200 milyon kullanıcı sayısına ulaşılamayacağı düşüncesi de var. Buna karşın beklenen adım atılır ve WeGame çıkışını yaparsa şu an için dijital oyun sektöründe dünya pazarının liderlerinden biri olan Steam’in de karşı hamleler yapabileceği belirtiliyor. İki uygulama arasındaki yarış nasıl bir konuma gelecek göreceğiz.