Western Digital 14 tb 1

WD Dünyanın İlk 14 TB’lık Sabit Diskini Üretti

Bildiğiniz üzere şimdiye kadar 14 TB kapasiteye sahip bir sabit disk bulunmuyordu. Western Dijital, bu konuda bir ilki başararak 14 terabaytlık bir sabit disk ürettiğini açıkladı.

Western Dijital’den yapılan açıklama ile, 14 terabayt kapasiteye sahip Ultra star Hs14‘ün SATA ve SAS biçimlerinde, saniyede 223 MiB hızlara ulaşabildiğini açıkladı. Özellikle kurumsal firmalar için üretilen sabit disk kullanıcılara daha fazla verim sağlayacak. Özellikle data servisleri, web sunucuları gibi şirketler tarafından tercih edilecek olan sabit disk’in sonrasında kullanıcılar içinde sunulması bekleniyor.

Önceki versiyonlar ile karşılaştırıldığında yazma performansı iki katına çıkarılan Ultra HS14′ün MTBF derecelendirmesi 2.5 milyon saat olarak belirtilmiş durumda.

Ultra Star Hs14’ün Fiyatı Nedir?

14 TB’lık Western Digital Sabit Disk’in Fiyatı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi ilk çıkışı yüksek olsa da bir süre sonra fiyatı uygun bir seviyeye geldiğinde yüksek depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılar tarafından da tercih edilecektir.