waymo 1
DETROIT, MI - JANUARY 8: John Krafcik, CEO of Waymo, debuts a customized Chrysler Pacifica Hybrid that will be used for Google's autonomous vehicle program at the 2017 North American International Auto Show on January 8, 2017 in Detroit, Michigan. Approximately 5000 journalists from around the world and nearly 800,000 people are expected to attend the NAIAS between January 8th and January 22nd to see the more than 750 vehicles and numerous interactive displays. (Photo by Bill Pugliano/Getty Images)

Waymo, Önde Sürücü Olmadan Test Ediliyor!

Otonom araç testlerinde bir adım daha ileriye gitmeyi başaran Waymo; artık sürücüsüz testlerine başladı.

Otonom araç geliştirme konusunda Google’ın geldiği seviyeyi yukarıya çekmesi için, yine Google’ın bir şirketi olan Alphabet’in görevlendirilmesi ile kurulan Waymo’nun gerçekleştirdiği çalışmaların ardından Waymo’nun oldukça yol kat ettiğini söyleyebiliriz.

Lizbon’da gerçekleşen Web zirvesinde Waymo‘nun CEO’su John Krafcik tarafından yapılan açıklamaya göre “direksiyonda insan olmadan” test sürecine başlanmış durumda.

Otonom teknolojisinden 4. Seviye olarak adlandırılan gelişmede; daha önce sürücü koltuğunda bir kişinin oturması güvenlik önemli olarak alınıyordu. Bu kuralı değiştiren Waymo, şu an için sadece arka koltuklarda kendi çalışanlarına yer veriyor.

Arka koltuklara oturulduğunda; tavan kısmında yer alan buton ile harekete geçen aracın arka tarafında ki yolculara da aynı zamanda hız, kalan mesafe, mevcut lokasyon, gibi bilgiler ile de bilgi veriyor. Ayrıca araç içinde yer alan buton ile olası durumlarda Waymo müşteri hizmetlerine doğrudan bağlanmanızı sağlayan iletişim araçları da yer alıyor.

Waymo Pacifica Interior SecondRow

Arizona eyaletinde bulunan Chandler bölgesi içerisinde yer alan 258KM’de gerçekleştirilen testlerin yakında daha geniş alanlara yayılacağını ve Waymo çalışanı dışında ki insanlarında ücretsiz kullanıma açılacağı da duyuran John Krafcik bu şekilde daha fazla veri toplayarak otonom teknolojisini bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyor.