Volvo

Volvo Üretim Sistemini Değiştiriyor

Volvo, otomotiv teknolojisini değiştirmeye hazırlanıyor. Markanın yeni otomotiv teknolojisinde tamamen elektrikli motorlara geçmesi gündeme gelecek. Otomotiv devi yeni nesil hibrit araçlarını nasıl üretecek? Modeller ne zaman elektrikli olarak değiştirilecek? Otomotiv devinin yeni kararı ve tüm detayları haberimizde. İşte yeni hibrit üretim.

Araç üretimi konusunda en başarılı markalardan biri haline gelen Volvo, son dönemde tüm araç yapısını değiştirecek adımlar atmaya hazırlanıyor. Güçlü motorları ve sağlam kasalarıyla beraber ilgi çeken lüks araç markalarından biri olan Volvo attığı bu adımlarla beraber artık standart yakıtlı motorlar kullanmaya veda edecek.

Fosil yakıt kullanımı yerine çevre dostu, yenilenebilir yakıt teknolojilerine yani elektrikli araçlara yönelecek olan Volvo’nun kısa bir süre sonra fosil yakıtlara tamamen son vereceği ortaya çıktı. Peki, yeni Volvo araçları nasıl bir mantıkla üretilecek? Bundan sonra fosil yakıt kullanan araç üretilmeyecek mi? Detaylara bakalım.

Volvo Elektrikli Düzene Geçiyor?

Markanın bir süredir hibrit araçlar üzerine çalışmalar yaptığını biliyoruz. Fakat artık hibrit araçlar üzerine çalışmalar yapmakla kalınmayacak, doğrudan hibrit üretime girilecek. Bunun için belli başlı düzenlemeler yapan markanın, ilk etapta 5 modelinde işlem uygulanacak. 5 ana modelinde elektriksiz motora ya da elektrik destekli motora sahip olmayan aracı kalmayacak olan markanın şimdiden üretime geçtiği belirtiliyor.

Volvo

Üretime geçtiği açıklanan markanın, tüm modellerini yeni sistemleriyle bu şekilde üreteceği açıklanan araç devi, elektrikli yeni modellerini ise 2019 tarihinde satışa çıkaracak. 2 yıl sonra trafikte yerini alacak olan modellerin epey bir satış elde etmesi bekleniyor. Yakıt tasarrufunu maksimuma çıkarırken, çevre koruma konusunda da en iyi çözümleri sunması beklenen yeni araçların performans değerlerinden de ödün vermeyeceği düşünülüyor.

Hem konfordan hem de performans aşamasından ödün vermeyecek olan araçlar, fiyat kısmında ise biraz daha yüksek bir değere sahip olacak. 2025 tarihine kadar en az 1 milyon elektrikli araç üretmeyi planyan Volvo, böylelikle bir nevi otomotiv teknolojisinin kilit taşlarını da değiştirmiş olacak. Çevre açısından en iyi adımlardan biri olacağı konuşulan yeni araçların nasıl bir ilgi göreceği merakla izlenmekte.