Volkswagen, Tesislerini Siemens Teknolojisi İle Birleştiriyor

Siemens, dünya çapında 122 Volkswagen fabrikasına ağ kuruyor. Ek olarak, endüstriyel grup, otomobil üreticisinin fabrikalarını daha üretken kılacak olan Volkswagen ve Amazon’un bulut ittifakına katılıyor. Her şeyden önce, Siemens otomasyon ve ağ oluşturma konusundaki bilgi birikimine katkıda bulunuyor.

Volkswagen Industrial Cloud

Bulut teknolojisi, verilerin artık yerel olarak depolanmadığı, ancak harici sunucularda depolandığı anlamına gelir. Amazon bulutu, üretim ve lojistikte dijitalleşmenin temelidir. Amaç, süreçleri daha iyi kontrol etmek ve daha verimli bir şekilde üretmek ve ayrıca tedarik darboğazlarını ve hatalarını erken aşamada tespit etmektir. Duyuru, Siemens’in, müşterisinin Volkswagen’in Siemens “MindSphere” sistemini kullanarak makine verilerini analiz ederek verimliliğini artırmasını sağladığını duyurdu. Siemens ve VW, “Volkswagen Industrial Cloud” için yeni fonksiyonlar geliştirmek istiyor. Bunlar, veri bulutundaki diğer ortaklar için de mevcut olmalıdır.

Volkswagen Siemens

Örneğin, aynı zamanda kestirimci bakımla ilgilidir. Önceden hesaplanmış, optimize edilmiş bakım döngüleri tüm VW konumlarına aktarılabilir. Veriler ayrıca buluta bağlı tedarikçilere de üretimlerini ayarlayarak fayda sağlıyor. Bu, tedarik zincirinin daha iyi yönetilmesini sağlar ki bu, uzun vadede dünya genelinde 1.500’den fazla tedarikçiden 30.000’den fazla lokasyonuyla “Endüstriyel Bulut” un bir parçası olacaktır.

Son zamanlarda Volkswagen’in Amazon iştiraki Amazon Web Services ile çok yıllı kalkınma işbirliğine karar verdiği anlaşıldı. 2019’un sonunda, “Volkswagen Industrial Cloud” un ilk hizmetleri ve işlevleri başlatılacak. Amerikan teknoloji devlerinden biriyle yapılan tek VW işbirliği bu değil: Volkswagen, otomobillerini tamamen ağa bağlamak için Microsoft ile bulut hizmetleriyle de çalışıyor.

Volkswagen daha önce, 2025 yılına kadar tüm üretim ağında (Çin hariç) üretkenliğin yüzde 30 artacağını açıklamıştı. Volkswagen CEO’su Herbert Diess kısa bir süre önce Wolfsburg’daki bir şirket toplantısında Volkswagen’in “fabrikalarımızdaki ve yönetimimizdeki diğer şirketlere kıyasla daha yavaş ve daha az üretken” olduğunu söyledi. Ayrıca sayısallaştırmanın işlere mal olacağını da açıkça belirtti. Ancak, bunun kısmi emeklilik yoluyla sosyal olarak kabul edilebilir bir şekilde çözülmesi gerekir. Son zamanlarda, VW Binek Araçlarının günlük işlerinden sorumlu olan Ralf Brandstätter, önümüzdeki beş yılda 5.000 ila 7.000 ek işin kaybedileceğini açıkladı.