Vivo Nex S JerryRigEverything

Vivo Nex S’in sıra dışı kamera mekanizması nasıl çalışıyor?

JerryRigEverything, Vivo Nex S‘in kamera mekanizmasını nasıl çalıştığını göstermek için ilginç bir yönteme başvurdu.


Birçok akıllı telefon üreticisi, ön kameradan vazgeçmeden ekran-gövde boyutunu büyütmeye çalıştı ve bu çabalarının sonucunda kullanıcıların çoğunlukla nefret ettiği çentikli tasarım ortaya çıktı. Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo ise Nex S modelinde özel bir kamera mekanizması ile bu soruna çözün sundu.

Zorlu test yöntemleriyle tanınan ve gözünün yaşına bakmadan telefonlara işkence eden JerryRigEverything, bu sefer Vivo Nex S‘i hedef aldı. YouTuber, klasik testlerini uygulamadan önce akıllı telefonun kamera mekanizmasını tüm detaylarıyla gösterebilmek adına arka kapağı tamamen saydamlaştırdı. Kapağın üzerindeki renk değiştiren kaplamayı çıkaran ve iyice temizleyen Jerry, cam kadar temiz bir kapak elde edene kadar uğraştı ve sonunda takipçilerine mekanizmayı yakından inceleme şansı sundu. İşte paylaşılan video:

https://youtu.be/H-lIsNoM39w

Akıllı telefon, gizlice gözetleme yapan uygulamaları ve platformları kamera mekanizması sayesinde ortaya çıkarmak için de kullanılmıştı. Konuyla ilgili haberimizde buradaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak