virus 1 1

Bu Virüs Banka Hesaplarınızı Hedef Alıyor! Bu Uygulamalara Dikkat!

Store’larda yer alan ve sizi gerek ücretsiz olması, gerekse özellikleri ile olsun cezbeden uygulamaları indirmeden bir kez daha düşünün, Bazı uygulamalar gözünü banka hesaplarınıza dikiyor!

Cep telefonlarımıza indirdiğimiz uygulamaların bir çoğu güvenlik testlerinden geçiyor. Bu güvenlik testlerinden geçtikten sonra store’lara yükleniyor. Kötü niyetli kişiler bu güvenlik testlerinde ki açıkları fark edip virüs içeren uygulamalarını store’lara yüklüyorlar. Bu uygulamaların özellikle ücretsiz olması ve de tam ihtiyacımızı karşılar özellikte olması o uygulamayı indirmeniz için çok cazip hale getiriyor.

Google Playstore‘da yer alan özellikle fener uygulamaları içine yerleştirilen trojan, bu uygulamayı indiren bir çok kullanıcının cihazına bulaştı. Bu durum ile ilgili olarak üç farklı siber-güvenlik şirketine göre banka hesabınızı hedef alıyor.

13 Ekim‘de Avast, SyfLabs ve ESET‘in yürüttüğü araştırmalar sayesinde bulunan ve BankBot adı ile bilinen malware, birden fazla farklı fener uygulaması ve Solitaire uygulamaları içerisine gizlice yerleştirilmiş şekilde indiriliyor. Bu virüs telefonunuza yerleştikten sonra siz CitiBank, ING ..vs banka uygulamalarına girdiğinizde aktif hale gelerek kimlik bilgilerinizi alabiliyor.

Konu ile ilgili Bilgilendirme

Hürriyet‘te ki habere göre, Google‘ın Play Protect protokolü uygulamaları tarama yaptığını ancak, BankBot kendini uygulamaya komuta ve kontrol sunucusundan aşıladığı için bu güvenlik önlemi pek bir işe yaramadığını, kurulumdan saatler sonra aşılama işlemi gerçekleştiği belirtiliyor.

Yani aslında virüs içermeyen uygulamayı indirmiş ama bir turuva atını içeri almış oluyorsunuz.