Video Hakem uygulamasi hatali hakem kararini duzeltti

Video Hakem uygulaması hatalı hakem kararını düzeltti

Dün Antalya’da oynanılan Azerbeycan- Makedonya maçında bir ilk oldu. Türkiye’de ilk defa bir futbol maçında orta hakemin verdiği hatalı bir karar, video hakem sonrası düzeltildi.

İlk duyurulduğundan beri birçok tartışmaya neden olan çevrimiçi video hakem sistemi, ülkemizde ilk defa üç gün önce Anltaya’da oynanılan Finlandiya- Malta hazırlık maçında kullanılmıştı. Uygulama dün aynı şekilde Antalya’da düzenlenen Azerbeycan-Makedonya maçında bir ilk yaşanarak çevrimiçi video hakem sistemi ile orta hakem hatasını düzeltti.

Maçın 20. dakikasında Makedon futbolcu olan Goran Pandev ceza sahası içerisinde rakip defansın müdahalesi ile yere düştü. Ancak orta hakem olan Halis Özkahya pozisyonun ceza sahası dışında olduğunu ifade ederek serbest vuruşu ifade etti. Video hakem sistemiyle tekrar edilen durum Cüneyt Çakır tarafından penaltıya karar verildi.

https://twitter.com/sporx/status/978945932409692165

Ülkemizde ilk defa video hakem uygulaması ile yanlış bir karar düzeltildi ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, ‘’Türkiye’de oynanan Azerbaycan-Makedonya maçında video hakem sistemi ile kez çevrimiçi olarak hatalı verilen kararı düzeltti. Cüneyt Çakır zaten tecrübeli bir hakem, bu konu hakkında seminerlere gidiyor. Olumlu yoldayız, her şey iyi gidiyor. Penaltıyı yakalamak ve sahaya yansıtmak bizim içi çok iyi. Karar değiştirilmese Azerbaycan maçı kazanacaktı.’’ dedi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?