Facebook Veri 1

Veri Sızıntısı Önceden Bilinenden Daha Büyük

Facebook yakın zamanda sızan veri sızıntısının beklenenden daha büyük olduğunu kabul etti. On binlerce kişi yerine, “milyonlarca” şifre, kullanıcılar tarafından Instagram’da şifrelenmemiş olarak depolandı.

Facebook’ta yakın zamanda açıklanan veri güvenliği, önceden bilinenden daha büyük ölçüde olduğu belirlendi. Perşembe günü kabul edilen çevrimiçi ağ, fotoğraf platformu Instagram kullanıcılarının milyonlarca kişinin şifrelerini dahili sunucularda şifrelenmemiş olarak sakladı.

Facebook şimdiye kadar gruba ait platformun on binlerce etkilenen kullanıcısından bahsetti. Ancak daha sonra, bu şekilde kaydedilen çok sayıda başka şifre keşfedildi.

Facebook Veri Sızıntısı

Suç Serileri

Facebook, Mart ayının ortalarında, yüz milyonlarca kullanıcının şifresinin şifrelenmemiş biçimde dahili sunucularda saklandığını itiraf etti. Facebook Lite uygulamasının milyonlarca kullanıcısı, milyonlarca diğer Facebook müşterisi ve on binlerce Instagram kullanıcısı etkilendi.

Kurum, şifrelerin yabancılara karşı hiçbir zaman görünür olmadığını vurguladı. ‘Ayrıca, çalışanların onu kötüye kullandığına dair hiçbir kanıt yoktur.’ açıklamasında bulundu. Facebook son yıllarda birçok veri ihlali yapmıştı. Diğer şeylerin yanı sıra, birkaç milyon kullanıcı mesajlarını istemeden sadece arkadaş yerine dünyayla paylaştı.

E-Posta Bağlantıları Toplandı

“Business Insider” dergisinin bildirisine göre, Mayıs 2016’dan bu yana Facebook, bazı yeni kullanıcıların e-posta bağlantılarını izin istemeden topladı. Facebook Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “istemeden” 1.5 milyon yeni kayıtlı kullanıcının e-posta kişilerini yüklediğini açıkladı.