vantablack

Vantablack ile boyanmış çukuru resim sandı, içine düştü

Serralves Müzesi’ni ziyaret eden bir kişi, Vantablack rengiyle boyanmış 2,5 metrelik çukurun iki boyutlu resim olduğunu sanarak çukura düştü.


Çizgi filmlerde boyanmış yüzeylerin bir anda üç boyutlu alanlara dönüştüğünü, bunun sonucunda sevimli karakterlerimizin komik kazalar yaşadığını hepimiz görmüşüzdür. Vantablack, çizgi filmlerde gördüğümüz bu olayın gerçek hayatta da yaşanmasını mümkün kıldı.

Üzerine düşen ışığın neredeyse tümünü soğuran bu özel renk, ışık yansıtmamasından dolayı derinliğin anlaşılmasını da bir hayli zorlaştırıyor. Bu rengi kullanmaya izni olan birkaç kişiden birisi olan Anish Kapoor, Serralves Müzesi için iç kısmı tamamen boyanmış 2,5 metrelik bir çukur hazırladı. “Descent Into Limbo” olarak isimlendirilen bu eser, çevresine uyarılar yerleştirilmiş şekilde müzenin zemininde yer alıyor. 60 yaşındaki bir ziyaretçi bu uyarıları dikkate almadı ve çukurun aslında iki boyutlu bir resimden ibaret olduğunu sanarak üzerine basmayı denedi.

Görevlilerin yardımıyla çukurdan çıkarılan ziyaretçi, şans eseri 2,5 metrelik düşüşü sadece küçük yaralarla atlatmayı başardı.

Kaynak