Valve Steam

Valve: Steam’de neyin bulunacağına biz karar vermeyeceğiz

Valve, hangi oyunların Steam‘de yer almasına karar vermek istemediklerini ve her oyunu kabul edeceklerini duyurdu.


Valve, Steam‘de yer alan oyunların düzenlenmesiyle ilgili ilginç bir duyuru yaptı. Bir süredir platformdaki oyunların sıkı kurallar çerçevesinde kontrol edildiğini, bir şekilde gözden kaçan oyunların ise büyük tepkiler almalarına neden olduğunu belirten şirket, bundan böyle platformda hangi oyunların bulunacağına karar vermeyeceklerini duyurdu. Şirketten konuyla ilgili olarak “Biz hangi oyunların bulunacağına karar vererek hem yargılayan, hem de cezalandıran konumunda olmak istemiyoruz. Bu nedenle elimizden geldiğince geri planda duracağız.” şeklinde açıklama yaptı.

Steam’den kaldırılan oyunlardan dolayı şirketin bir süredir oyuncularla ciddi sorunları vardı. Örneğin yakın bir tarihte bazı erotik içerikli oyunlar, yaş sınırına rağmen sansür bulunmadığı gerekçesiye platformdan kaldırılmıştı. Öte yandan çıplaklık içeren ve hatta kadına şiddeti özendirdiği söylenen içeriklerin, gelen tüm şikayetlere rağmen platformda tutulmasına karar verilmişti.

Valve Steam

Valve, yeni kuralları çerçevesinde yalnızca yasalara aykırı içeriklere sahip olan oyunları ve platform kullanıcılarını “trollediği” açık olan oyunları kaldıracağını duyurdu. Hangi oyunların yasalara aykırı olup olmadığını anlamak oldukça kolay, fakat “trolleme” kavramına dahil olan oyunların neye göre belirleneceği henüz net değil. Örneğin bu açıklamadan hemen sonra Steam’deki AIDS Simulator isimli oyun kaldırıldı ve oyunun “troll” içerikli olduğu söylendi. Aynı şekilde Suicide Simulator, ISIS Simulator, Asset Flip Simulator, Blackscreen Simulator ve Triggering Simulator isimli oyunlar da kaldırıldı. Kaldırılan tüm oyunlar BunchOD00dz isimli geliştiriciye aitti.

Kaynak