Ata uzaylı

Uzaylıya ait olduğu sanılan minik iskeletin sırrı çözüldü!

Yalnızca 15 cm boyunda olan ve son derece ilginç bir vücut yapısına sahip olan Ata isimli iskeletin bir uzaylıya ait olmadığı ortaya çıktı. Yaklaşık 20 senedir uzaylılarla ilgili birçok iddiada kendine yer bulan Ata, bilim insanlarına göre eşi benzeri görülmemiş mutasyonlar yaşamış bir insan.

Yaklaşık 20 sene önce Şili’nin Atacama Çölü’nde bulunan ve yalnızca 15 cm boyundaki vücuduyla tüm uzmanları şaşırtan Ata, yapılan incelemelere göre söylenildiği gibi uzaylı değil, son derece talihsiz olan bir insanmış.

Bulunduğu tarihten beri uzun kafatası yapısı, farklı göz çukurları, 10 adet kaburga kemiği (normal bir insanda bu sayı 12’dir) ve elbette boyuyla birçok soruya konu olan Ata, bilim insanlarının daha önce görmediği türde mutasyonlar geçirmiş. Yapılan incelemeler Ata’nın yaklaşık 500 sene önce yaşadığını, Avrupalı genlerine sahip olduğunu, boyutlarına rağmen kemiklerinin 6 yaşındaki bir insan kadar güçlü olduğunu ve bir kadın olduğunu ortaya çıkardı.

Ata uzaylı

Bilim insanları şimdilik Ata’nın bu şekilde doğmasına neden olan mutasyonların tümünü isimlendiremiyor ancak gen çalışmalarında 54 adet mutasyona rastlandı. Bu mutasyonlar arasında iskelet yapısını tamamıyla değiştiren iskelet displazisi, cücelik ve kaburga anormallikleri yer alıyor.

Ata’nın durumu nadir ama imkansız değil

Araştırmacılar bu gibi ciddi mutasyonların tek bir kişide toplanmasının son derece nadir bir durum olduğunu dile getirdi ancak aynı mutasyonlara günümüzde de rastlanıldığını, yani Ata’nın son derece nadir ancak benzersiz olmayabileceğini paylaştı. Bugün bile bir insanın Ata’ya benzer bir şekilde doğması mümkün.