nasa just posted a supertrack of earth sounds it recorded for aliens in 1977 1

Uzaylılara gönderilen Altın Plak’taki sesleri dinlemek ister miydiniz?

NASA’nın, Voyager 1 aracıyla uzaylılar tarafından bulunması umuduyla gönderdiği Altın Plak, bir şirket tarafından kopyalandı ve kopyalar satışa sunuldu. Plaktaki sesleri düzenleyen şirket, bu sesleri internet üzerinden paylaştı. Sesleri haberimizden dinleyebilirsiniz.

1977 senesinde NASA, evrenin bir köşesinde uzaylılar bulunuyorsa bu canlılarla temasa geçebilmek adına Voyager 1 uzay aracıyla “Altın Plak” olarak isimlendirdiği plağı uzayın derinliklerine gönderdi. Alanında uzman olan bilim insanları tarafından özenle hazırlanan bu plak, Dünya’dan çeşitli sesler ve görüntüler içeriyordu.  Tüm bunların yanı sıra plakta nasıl gramofon üretilebileceği ile ilgili detaylar da yer alıyordu. Zeki bir canlı türüne ulaşması durumunda Dünya’da hayat olduğunun anlaşılabileceğini umarak plağı gönderen NASA, türümüzle ilgili bilgileri de plağa dahil etmeyi unutmadı.

e2aa769c29c29b4a0110efae916bc7ff original

Türünün tek örneği olan ve şu an Güneş Sistemi’nin çok ötesinde bulunan Altın Plak, Kickstarter üzerinden bağış toplayan bir şirket tarafından kopyalanarak satışa sunuldu. Plakta bulunan tüm sesleri yeni teknolojiyle düzenleyen şirket, ürünün tanıtımını yapmak için SoundCloud üzerinden Altın Plak’ın seslerini paylaştı. İşte o sesler:

https://soundcloud.com/nasa/sets/golden-record-sounds-of