NASA TESS

Uzaylı bulmak için gezegenleri araştıracak TESS, görevine başlamak üzere

NASA, 16 nisan tarihinde uzaylı yaşamının bulunabileceği gezegenleri inceleyen ve değerlendirilmesine yardımcı olan TESS görevini başlatacak. Görevle ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Uzaylı yaşam formlarının bulunduğu yönündeki haberlerle sıklıkla gündeme gelen NASA, uzaylı arama çalışmalarını bir adım ileriye taşıyacak yeni bir göreve başlamak üzere. 16 Nisan’da TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) olarak isimlendirilen uyduyu fırlatacak NASA, bu uyduyla yaşam barındırma potansiyeli olan gezegenleri inceleyecek.

NASA TESS

Sadece uzaylıları bulmaya yönelik olan bu görevin NASA açısından da bir ilk olduğu söylenebilir. Kurum, daha önceden sadece uzaylıları arama amacı taşıyan bir uydu fırlatmamıştı. Bundan ötürü uydudan gelecek olan verilerden çok önemli sonuçlar elde edebileceğimiz düşünülüyor.

TESS ile yaşam barındırma potansiyeli olan gezegenlerin inceleneceği düşünülüyor, ancak bu uydudan gelen veriler elbette NASA’nın bilim insanları tarafından değerlendirilecek. Yani işin büyük bir kısmını bilim insanlarının yapacağını söylenebilir. Buna bağlı olarak da görevin sonuç vermesi biraz zaman alabilir.