Suriye füze saldırısı

Uydu fotoğrafları, Suriye’de bombalanan alanların son durumunu gösteriyor

ABD, Fransa ve İngiltere kimyasal silahların üretildiği gerekçesiyle Suriye’deki bazı noktalara füze saldırısı düzenledi. Uydu fotoğrafları, saldırılardan sonra bölgenin durumunu gözler önüne seriyor.

ABD, Fransa ve İngiltere ortak bir operasyonla, Akdeniz’de bulunan gemileri ve jetleri kullanarak Suriye’nin bazı noktalarına füze saldırısı düzenledi. Suriye savaşından kimyasal silah kullanıldığını ve yalnızca silahların üretildiği konumları vurduklarını belirten yetkililer, atılan 103 füzeden 71’inin füze savunma sistemi tarafından durdurulduğu bilgisini paylaştı. Ancak geri kalan füzelerin tümü hedeflendiği noktayı vurmayı başardı.

Bu hedeflerin vurulmadan önce ve vurulduktan sonraki durumları Digital Globe’dan gelen uydu fotoğraflarıyla gözler önüne serildi. İşte vurulan üç hedefin saldırıdan önceki ve sonraki hali:

13 Nisan (birinci hedef)

Suriye füze saldırısı

14 Nisan (birinci hedef)

Suriye füze saldırısı

13 Nisan (ikinci hedef)

Suriye füze saldırısı

14 Nisan (ikinci hedef)

Suriye füze saldırısı

13 Nisan (üçüncü hedef)

Suriye füze saldırısı

14 Nisan (üçüncü hedef)

Suriye füze saldırısı

İlk iki fotoğraftan da görülebildiği gibi bölgedeki tarlalar ve binalar füze saldırısından etkilenmiş. Üçüncü fotoğraf ise saldırıda bazı binaların (bulutun sol alt kısmında bulunan bina) özellikle hedef alındığını açık bir şekilde gösteriyor