Windows USB Sorunlari 1

USB Güvenli Kaldırma: Windows 10 Sonunda Kolaylaştırdı

USBWindows PC ile “Donanımı Güvenle Kaldır” yoluyla veri alışverişinde bulunduktan sonra USB bellekleri ve harici sabit diskleri çıkarmamış olan herkes daha önce veri kaybından korkmak zorunda kalmıştı. Bu, Windows 10 güncelleştirmesiyle 1809 sürümünde geçecek. Bu sayede USB güvenli kaldırma yöntemini daha hızlı ve kolay hale getirdi.

Bir USB belleği veya harici bir sabit diski çıkarırken herhangi bir veri kaybetmek istemiyorsanız, veri taşıyıcıyı görev çubuğundan güvenli bir şekilde çıkarmak zorundasınız. Ardından, donanımın şimdi güvenli bir şekilde çıkarılabileceğinin bir göstergesi gelir.

Windows 10, 1809 sürümüne geçtiğinden beri, kendinizi güvenli bir şekilde kaldırabilirsiniz. Microsoft, karşılık gelen varsayılan ayarları Daha İyi Performans’tan Hızlı Kaldırma olarak değiştirmiştir.

USB Güvenli Kaldırma

Veri Kaybı Konusunda Artık Endişelenmeyin

USB bellekler ve harici sabit sürücüler için, temel olarak Windows 10 altında aşağıdaki iki kaldırma yönergesi vardır:

Hızlı kaldırma: Bu seçenek Windows 10 1809 ve sonrası için varsayılandır. Yazma önbelleği etkinleştirilmediğinden, cihaz istenildiği zaman güvenle çıkarılabilir.

Daha iyi performans: Windows’ta yazma önbelleğini etkinleştirir. Bu, Windows’un çubuktaki önbellekleri biriktirmesini sağlar, böylece yazma işlemini hızlandırır. Ancak, diskin güvenli bir şekilde çıkarılması, yalnızca görev çubuğundaki “Donanımı Güvenle Kaldır” simgesiyle çalışır.

Hangi seçeneği seçtiğiniz, her diskin kendisi için karar verebilirsiniz. Bunu yapmak için, yönetici ayarlarını “Windows-X” tuş kombinasyonuyla çağırın ve “Disk Yönetimi” maddesi ile ilgili sürücüyü seçin. Sol alt köşedeki kutuya sağ tıklandığında ses seviyesi ayarları açılacaktır.