Unicode Version 11.0

Unicode Version 11.0 ile 150’den fazla yeni emoji geliyor!

Unicode Version 11.0‘ın içeriği duyuruldu. Yenilenen emoji paketiyle mesajlaşmayı sevenlerin kullanımına 150’den fazla yeni emoji sunulacak. Emoji paketinde yeni ifadelerin yanı sıra hayvanlar, objeler ve semboller de yer alıyor.


Unicode Version 11.0 duyuruldu. 5 Haziran tarihinde kullanıma sunulacak olan emoji paketi, mesajlaşırken emoji kullanamayı seven kişilere birbirinden özel emojiler sunacak. Tam tamına 157 adet emojinin bulunduğu pakette kızıl, gri ve kıvırcık saçlı ifadeler ön plana çıkıyor.

Elbette yalnızca insanlarla ilgili emojiler eklenmiyor. Pakette birçok yeni hayvanın, sembolün ve objenin de bulunduğu belirtildi. Bunlar arasında sabun kalıbı, laboratuvar önlüğü, DNA, kaykay, satranç piyonu, korsan bayrağı, hipopotam, tavus kuşu ve yaz mevsiminin olmazsa olmazı sivrisinek de yer alıyor.

https://youtu.be/5qLDBQ583Y8

Yeni emojilerin yalnızca 2 gün sonra kullanıma sunulacağı duyuruldu ancak bunların kullanılabilmesi için öncelikle Apple ve Google gibi şirketlerin işletim sistemlerini güncellemesini beklememiz gerekiyor.

Kaynak