Unicode 10

Unicode 10 ile Gelen Tüm Emojiler

Unicode 10 sürümü yayınlandı. İlk olarak iOS desteğiyle geleceği belirtilen Unicode 10 sürümüyle beraber birçok emoji desteği de kullanıcılara sunulmuş oldu. 56 adet yeni emoji sunan Unicode 10 ile gelen tüm emojilere bakalım.

Emoji, mesajlaşma uygulamaları da dahil olmak üzere akıllı telefonlarda en çok kullanılan yazı dillerinden birine dönüşmeye başladı. Dünya genelinde geçerliliği olmaya başlayan emoji ifadelerine ise sürekli yeni ifadeler eklenmeye başladı. Son olarak ise Unicode 10 sürümünün duyurulmasıyla beraber emoji dünyasına birçok yeni karakterde eklenmiş oldu. Toplamda 56 yeni karakterin eklendiği belirtilirken, Unicode 10 sürümünün ne zaman kullanıma gireceği konusunda da bilgiler kullanıcılara sunulmuş oldu.

Unicode 10 Nasıl Emojiler Sunuyor

Unicode 10 ile yazımızda da belirttiğimiz gibi 56 yeni emoji kullanıma sunulacak. Hem yeni yüzler hem yeni karakterler hem de yeni hayvanların eklendiği emojiler, böylelikle çok daha çeşitli hale gelmiş oldu. Unicode 10 ile gelen emojiler için aşağıdaki vieeodu inceleyebilirsiniz.

Unicode 10 yeni emojiler;

https://youtu.be/9hIJLOgdSZo

Unicode 10 Ne Zaman Kullanılmaya Başlayacak?

Unicode 10 sürümüyle beraber yeni emojiler dışında yeni karakter ve kullanımlarda gelecek. Tüm bu yeniliklerin ne zaman geleceği konusunda ise net bir açıklama yapılmadı. Fakat Unicode 10 serisinin ilk olarak iOS işletim sistemiyle kullanıma gireceği belirtiliyor. iOS 11 işletim sistemiyle beraber Apple cihazlarında kullanıma girmesi beklenen yeni sürümün Sonbahar aylarında yayınlanması bekleniyor. Bu süre içerisinde başka  bir değişikliğin gelip gelmeyeceği ise merak konusu.