maxresdefault 1 1

Uluslararası Apple Garantisi Artık Türkiye’de Geçersiz!

Apple, kısa süre önce almış olduğu radikal karar ile Türkiye’yi uluslararası garanti listesinden çıkardı. Yurt dışından alınan cihazlar artık ülkemizde garanti kapsamında olmayacak.

Apple tüm ürünlerinde uluslararası garanti sunuyordu. Ancak yeni karar ile ülkemizde bu durum artık söz konusu değil. Apple Türkiye temsilcisi, “Uluslararası garanti artık Türkiye’de geçerli değil. Bu konuda Apple önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapacak ancak kullanıcıların mağdur olmaması için telefonda bu şekilde bilgi veriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Karar An İtibariyle Geçerliliğini Koruyor!

Uluslararası garantinin hangi tarihler arası geçersiz olduğu hakkında bilgi sunan temsilci, , “Bu konuda detaylar henüz belli değil ama bugün itibariyle uluslararası garantinin geçerli olmadığını söyleyebilirim” ifadesinde bulundu.

Şu ana kadar yurt dışından iPhone veya iPad gibi ürünler alındığında, global garanti ile beraber belli bir süre ülkemizde ürünler garanti kapsamında oluyordu. Onarım ve değişimler böylelikle yapılabilmekteydi. Oldukça güzel olan bu durum artık geçerli değil.