adm ryzen 1

Ultra İnce Nootboklar İçin En Hızlı İşemci: AMD Ryzen 7 2700U

Ayarlanabilir 15 watt’lık TDP ile AMD Ryzen™ 7 2700U ve AMD Ryzen™ 5 2500U işlemcileri, işlemci seviyesinde zekâ sunan AMD SenseMI Teknolojisini barındıran ödüllü “Zen” x86 çekirdeği ile devrimsel Radeon “Vega” mimarisinin birleşimi ile ultra ince notebook performansı konusunda oldukça iddialı hale geliyor.

Ayrıca AMD Ryzen 7 2700U, %44’e kadar daha fazla çoklu iş parçacıklı işlemci performansı ve %161’e kadar daha fazla grafik performansıyla, ultra ince notebook’lar için en hızlı işlemci olmakta.

Güçlü Performans

4 çekirdek ve 8 iş parçacığına kadar barındıran AMD Ryzen™ mobil işlemciler, AMD SenseMI Teknolojisi’ni barındırır ve ince bir form faktörde lider performans için tasarlanmıştır. AMD Ryzen™ 7 2700U işlemci, 15W nominal işlemci TDP’siyle ultra ince notebook’lar için dünyanın en hızlı işlemcisidir. Buna ek olarak AMD Ryzen™ mobil işlemciler, önceki AMD mobil işlemci nesline göre yüksek performans sunar;

  • 3 kata kadar daha fazla işlemci performansı
  • 2.28 kata kadar daha fazla GPU performansı
  • %58’e kadar daha az güç tüketimi

Ryzen mobil işlemciler aynı zamanda şu teknolojileri de ilk defa barındırmaktadır:

  • İş yüklerini bir veya daha fazla işlemci çekirdeğine yönlendirerek işlemci performansını hızlandıran yeni Precision Boost 2 teknolojisi
  • Muhteşem soğutma çözümlerine sahip olan ve “Ultimate XFR Perofmansı” için sertifikalandırılmış notebook’larda performansı artıran Mobil Genişletilmiş Frekans Menzili (mXFR)

Tamamen Eğlence İçin

Radeon™ grafik ile AMD Ryzen™ işlemci, yüksek kalite GPU performansı sağlar;

  • League of Legends™, Overwatch™, CS:GO™ ve DOTA™ 2 gibi popüler eSpor oyunlarında, 1080p çözünürlükte akıcı ve oynanabilir kare oranlarını, ultra ince form faktörde sunar7
  • HDR, Radeon™ FreeSync™ 2 ve 4K monitörler dahil olmak üzere en gelişmiş ve güzel ekranları güçlendirmeye hazır

Verimli Tasarlandı

  • AMD Ryzen™ 7 2700U işlemcinin, 25X20 girişimi başlangıcından bu yana sağladığı 5,86 kat enerji verimliliğini mümkün kılmasıyla AMD, girişimin hedefine doğru olması gerekenden daha hızlı bir şekilde ilerliyor.
  • Radeon™ Grafikli AMD Ryzen™ İşlemci, önceki nesle göre 2 kat daha uzun pil ömrünü hedeflemektedir

Radeon™ Vega Grafikli AMD Ryzen™ İşlemciler

Model İşlemci Çekirdeği İş Parçacığı Maks. Saat Hızı (GHz) Grafik İşlem Ünitesi Maks. GPU Saat Hızı (MHz) L2/L3 Ara Belleği(MB) cTDP (Watt)
Ryzen™ 7 2700U ile Radeon™ Vega 10 Grafik 4 8 3.8 10 1300 6 15W Nominal
Ryzen™ 5 2500U ile Radeon™ Vega 8 Grafik 4 8 3.6 8 1100 6 15W Nominal

Gelecek haftalarda Radeon™ Grafikli Ryzen™ İşlemcilerle güçlendirilen ilk sistemler, içerisinde Acer, HP ve Lenovo’nun bulduğu lider üreticiler tarafından piyasaya sürülecek, ayrıca 2018’de de platform güncellemeleri sunulacak.