ucuz iPad

Ucuz iPad modeli dayanıklı değil ve tamir edilemiyor!

iFixit ekibi, eğitimde kullanılması adına geliştirilen ucuz iPad modelinin ne kadar dayanıklı olduğunu ve parçalarını inceledi. Yapılan inceleme, tabletin darbelere karşı dayanıklı olmadığını ve tamir edilmesinin çok zor olduğunu ortaya koydu.

Apple ürünlerinin içini açan ve cihazların donanımlarını inceleyen iFixit ekibi, “ucuz iPad” olarak tanınan yeni iPad modelini inceledi. Kendi ürettikleri tamir aletleriyle tabletin tüm parçalarını tek tek söken ekip, cihazın dayanıklılığından memnun kalmadı ve tamir edilebilme puanını 2/10 olarak belirledi.

İşte tablet donanımlarının adım adım sökülmesini gösteren video:

https://youtu.be/1b0Dbt7GoJk

Apple’ın yeni tabletiyle HP ve Asus tarafından üretilen Chromebook modellerine karşı rekabet etmeyi planladığı biliniyor. Ancak iFixit ekibi tarafından belirlenene göre bu tabletin önemli donanımlarından bazıları (örneğin ekranı) darbelere karşı oldukça dayanıksız. Böyle bir ekranla öğrencilere özel üretilen tabletin okul çağındaki çocuklara dayanabilmesi oldukça zor.

Detaylı inceleme yazısında belirtilene göre tabletin onarılabilirlik puanını düşüren en büyük etkenlerden birisi arka kısma yapıştırılmış olan batarya. Önceki modelle aynı bataryaya sahip olan ve Apple’ın aynı üretim hattını kullanmasın mümkün kılan altıncı nesil iPad, eski modellere benzer şekilde bataryasından ötürü zor tamir edilen cihazlar arasında yer buldu.