ncu Oreo beta guncellemesi simdi Galaxy S8 ve S8a geldi

Üçüncü Oreo beta güncellemesi şimdi Galaxy S8 ve S8+’a geldi

Samsung Galaxy S8 ve S8+ modeli için Android 8.0 Oreo güncellemesinde yer alan hatalar için bir yeni güncelleme daha paylaşıldı. Güncellemenin asıl yapı taşı ise güvenlik alanında oluyor.

Gelen yeni güncelleme G950FXXU1AQK7 yapı numarasıyla Galaxy S8‘e gelirken, G955FXXXU1AQK7 yapı numaralı güncelleme ise Galaxy S8+ için geliyor. Güncellemenin boyutu yaklaşık 545 MB boyutuna sahip. Google’ın Kasım ayı için paylaşmış olduğu güvenlik yamalarını içeren güncelleme ile tam olarak 60 adet güvenlik açığı önlenmiş oldu.

Samsung, yeni güncelleme ile yazılımında yer alan bazı güvenlik açıklarını kapatmış ve Bluetooth özelliği ise gelen son güncellemeyle çok daha stabil çalışmakta.

Tüm bu yeniliklerin yanında WPA2 kablosuz şifreleme protokolünde yer alan ve Android cihazların tam %40’ından fazlasını endişeye sokan KRACK güvenlik açığı da yeni güncellemeyle düzeldi.

İlk güncellemenin dağıtım yeri Hollanda’da başladı ve birkaç gün içerisinde Avrupa ve ülkemize gelecek. Eğer güncellemenin gelip gelmediğini öğrenmek isterseniz  Ayarlar>Yazılım Güncelleştirme kısmından kontrol edebilirsiniz.