Üç tekerli ucuz elektrikli otomobille tanışın: Model Sondors

Üç tekerleğiyle dikkat çeken elektrikli Model Sondors, diğer modellere kıyasla çok daha ucuz fiyata satışa sunuluyor. Elektrikli otomobilin özelliklerine ve tasarım detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Benzinli otomobillere göre çok daha çevreci olan ve ucuz depo dolum olanağı sunan elektrikli otomobiller, son zamanlarda otomotiv sektörünün gözdesi konumunda.  2015 senesinde kurulan ve ilk olarak elektikli bisiklet üreten Sondors, yeni otomobili Model Sondors ile elektrikli otomobil satın almak isteyen ancak kısıtlı bütçesi olan kişilere hitap ediyor.

Yalnızca üç tekere sahip olan otomobil, 0’dan 100 km hıza 5 ile 8 saniye arasında ulaşabiliyor. İkisi önde, ikisi arkada olmak üzere toplam dört adet koltuğa sahip olan otomobil bataryasına bağlı olarak tek şarjla 120 km, 240 km veya 320 km yol katedebiliyor. 170 beygir gücündeki motoruyla sadece 815 kg ağırlığında olan Model Sondors’un 120 km menzilli modeli 10 bin dolara satışa sunuluyor. Otomobilin daha uzun menzilli modelleri ise sırasıyla 13 bin ve 16 bin dolara satılacak.

Performans ve enerji tasarrufu için üç tekerlek

Sondors’un web sitesinde bulunan bilgiye göre otomobilde üç tekerleğin tercih edilmesinin iyi bir nedeni var. Üretici, ağırlığın azaltılması sayesinde otomobilin daha iyi manevra yapabileceğini, performansın ve enerji tasarrufunun artacağını düşünüyor.

Otomobilin sitesine buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.