Uber 1
Employees work inside Uber's Centre of Excellence (COE) office in Cairo, Egypt October 10, 2017. REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Uber, Ripley Sayesinde, Denetimcileri Engelledi!

Dünya genelinde 58 ülkede ve 300 şehirde hizmet veren Uber,  denetim için gelen kamu görevlilerinden bilgi saklamak için gizli bir iletişim ağı olan Ripley’i kullandı.

Ripley, uzaktan erişim sayesinde bünyesinde bulunan cihazlara erişimin engellenmesi bir nevi koruma amacı ile kullanılan bir uygulama. Uber bu uygulamayı vergi denetimi yapmak gelen kamu görevlilerinin verilerine ulaşmaması için kullanmış.

Bloomberg‘in haberinde ki konu hakkında bilgili üç kişi yaptıkları açıklamada, Uber‘in, Ripley uygulamasını 2015‘de Quebec vergi denetçilerini engellemek için ve sonrasında da 2016‘nın sonlarına kadar en az 24 kez yazılımın kullanıldığını söylediler.

Mayıs 2015’te, Quebec‘in Uber‘in Montreal ofisine delil toplamak amacıyla gittiklerinde. Ofis çalışanlarının önceden hazırlıklı olduklarını ve merkezi konu hakkında bilgi verildiğinde Montreal ofisinde ki bilgisayarların merkez tarafından kilitlendiğini belirttiler.