Uber Satildi 1

Uber Orta Doğu’dan Satın Aldı

Halka arzından kısa bir süre önce, ABD Orta Doğu’daki konumunu genişletiyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen Careem için şirket masaya milyarlarca dolar koyuyor.

Salı günkü verilere göre, 3.1 milyar dolar karşılığında Uber, Arap rakibi satın aldı. Ancak, her iki şirket de başlangıçta birbirlerinden bağımsız olarak faaliyet gösterecek. Bu, Uber’in patronu Dara Khosrowshahi’yi çalışanlara bir mektupla duyurdu. Bununla birlikte, her iki hizmet birlikte çalışmalıdır: “Zamanla, ağlarımızın bölümlerini bütünleştirerek daha verimli çalışabilir, daha kısa bekleme süreleri elde edebiliriz ve bölgedeki mevcut önemli yenilik hızını hızlandırabiliriz.” Açıklamasında bulundu.

Uber

Genellikle Kadınlar Tarafından Kullanılır

Son finansman turlarında Careem yaklaşık 2 milyar dolar değerinde ve 98 şehirde faaliyet gösteriyor. Çinli rakip Didi Chuxing ve Suudi yatırımcı Kingdom Holding’in yanı sıra, yatırımcılar Alman otomobil üreticisi Daimler’i de içeriyor. Servis, bölgedeki kadınlar tarafından ortalamanın üzerinde bir sıklıkta kullanılıyor. Bakım için önemli bir pazar olan Suudi Arabistan’da kadınların dokuz ay öncesine kadar kendileri araba kullanmasına izin verilmedi.

Uber’in nisan ayında olması bekleniyor. Tarihin en büyük yüksek teknolojili halka arzlarından biri olabilir. Reuters haber ajansına göre, Nisan ayında Uber hisselerini halka açıklayacak. Arabulucu, 120 milyar dolara kadar değerde. Buna karşılık, Daimler ve VW şu anda borsada yaklaşık 128 milyar dolar değerinde. Ayrıca henüz resmi değil, Uber’in teknoloji alışverişi Nasdaq’a değil, New York Borsasına gitmek istemediğine göre raporlar var.