s a63ac282b584f4a2f10c33479bf410ea59229922 1

Uber, yalnızca 3 ay içerisinde 1.46 milyar dolar kaybetti!

Davalarla ve hack skandalıyla gündemde olan Uber, üçüncü çeyreğe ilişkin bilgilere göre 3 aylık süreçte tam 1.46 milyar dolar kaybetti.

Hızlı bir şekilde sektöre atılmasının ardından kısa sürede büyüyen ve popülerlik elde eden Uber, yasalardan ötürü dünyanın dört bir yanında davalarla karşı karşıya gelmesinin ardından düşüşe geçmişti. Bu davaların üzerine kullanıcılarının gizliliğini korumakta başarısız olan ve hackerlara 57 milyon kullanıcısının kişisel bilgisini kaptıran şirket, üst üste gelen olaylardan ötürü üçüncü çeyrekte 1.46 milyar dolar kaybetti.

Uber’ın para kaybı yaşaması ilk defa yaşanan bir durum değil. Senenin ikinci çeyreğinde de yaklaşık olarak 1.06 milyar dolar kayıp yaşayan şirket, hizmetleriyle 8.74 milyar dolara ulaşmayı başarmıştı. Bu çeyrekte de 9.71 milyar dolara ulaşabildi.

uber app

Uber hisseleri dibi boyladı

Şirketin yatırımcılarından olan SoftBank Group, Dragoneer, Sequoia Capital, TPG ve Tencent daha fazla hisse satın almak için fırsat kolluyor. Şirketler hisse başına 32.96 dolar ödemeyi teklif ettiler. Bu değer, en son açıklanan hisse değerinin (48.77 dolar) yaklaşık yüzde 30 altında kalıyor. Şirketler 8 milyar dolara kadar hisse satın almayı hedeflediklerini paylaştı.

Uber için hala umut var

Üst üste gelen davalarla, kayıplarla boğuşsa bile kar miktarı ve yatırımcıları Uber’ı ayakta tutmaya devam edecek. Eğer ismi geçen yatırımcılar 8 milyar dolar değerinde hisse satın alabilirlerse bu, Uber için oldukça farklı bir dönemin başlangıcı olabilir.