twitter 1

Twitter’a kesintisiz yayın desteği geliyor

Twitter’ın kısa süre önce çok ciddi bir adım atarak yeni bir alana giriş yapacağı iddia edilirken, bu haber artık netlik kazanmış durumda.

Twitter, ilk çeyrek gelirlerinden bahsetimiş olduğu şirket ekipleriyle olan toplantı sırasında yeni planlarından bazılarını da açıklama yolunda gitti. Sosyal medya devinin BuzzFeed News’a son yapmış olduğu bir yeni açıklamayla birlikte, kendi platformu üzerinden hiçbir şekilde kesinti olmadan canlı yayın yapılacağını işaret etti.

Bu bakımdan Twitter’ın 7/24 vide yayını yapacağı anlaşılsa bile, bu hizmetin ne zaman faaliyete geçeceği henüz bilinmiyor. Twitter COO ve CFO’su Anthony Noto, BuzzFeed News’a yapmış olduğu açıklama şunları içeriyordu:

“Twitter’da 7/24 canlı video hizmetine yer vermeyi düşünüyoruz. Amacımız çok güvenilir bir yerde olmak; bu bakımdan her an keşfetmek için Twitter’a girmenin düşünülmesi meydana gelecek”

twitter lite

Bu açıklamalarıyla sosyal medya devinin ne yapacağı bir sürpriz olmaktan çıkmış durumda. Geçen yıl Eylül ayı içerisinde NFL oyunlarını canlı yayınlamış olurken, 3.5milyon eşsiz izleyici sayısına ulaşıldığı da bir gerçek. Fakat Twitter, 2017-2018 yıllarında maçları canlı şekilde yayınlama hakkını ne yazık ki Amazon’a kaptırmıştı.

Twitter yayın yapacak olursa eğer, büyük ihtimalle 15 ile 30 veya 45 saniyelik atlanmayan reklamları izleyicilere sunacaktır. Elbette bu planlar ülkemiz için arka planda şuan. Çünkü ABD üzerinden faaliyete geçecek olan hizmetin yavaş yavaş gelmesi bekleniliyor.