resized 7c3de de3408cftwitter 1

Twitter’a çok önemli bir güncelleme geldi

Twitter’ın yayınladığı güncellemeyle beraber hakaret, küfür, sözlü taciz ve nefret söylemlerine karşı olan savaş farklı bir boyuta taşınmış durumda. Konumuza yer olan güncellemeyle beraber kullanıcıların, olumsuz yönde etkilendiği durumlarda hayat kurtaracak bir özellik geldi.

Tüm dünyada çok fazla kullanılan sosyal medya platformu olarak bilinen Twitter’dan bir yeni güncelleme daha geldi. Bu güncellemeyle beraber Sosyal medya platformunu artık daha güvenli bir hale gelecek. Bilindiği gibi sosyal medya platformlarında insanların sürekli bir iletişim halinde olduğunu biliyoruz. Fakat kötü niyetli insanların bulunduğuda söz konusu. Platform üzerinde bu yönde bazı önlemler alındığı ve tam olarak çözülemediği biliniyor.

resized 162ae 7131abca1

Ancak Twitter son yayınladığı güncelleme ile beraber bu sorunu hakaret, küfür, sözlü taciz ve nefret söylemlerine karşı olan savaşı çok daha farklı bir yere taşıdı. Güncellemeyle birlikte Twitter kullanıcıları olumsuz durumlarda daha farklı bir durumda kalacaklar.

resized 9b5cd 312b165b2

Bu bakımdan bir kullanıcı, diğer bir kullanıcı tarafınca çok fazla taciz edilirse, güncellemeyle gelen bir algoriyme, taciz eden kullanıcıyı otomatik bir şekilde negelleyecek. Bunun yanı sıra güncelleme ile gelen bir diğer yenilik ise Bildirim Filtreleme oluyor. Böylelikle bildirimleride sessize alıyor.