Twitter yuzlerce kisinin mavi tikini kaldiriyor

Twitter yüzlerce kişinin mavi tikini kaldırıyor

Onaylı hesabı işaret eden mavi onay tiki binlerce kullanıcıda uzun süredir yer alırken, Twitter kısa süre önce doğrulama programını durduracağını duyurdu. Ayrıca doğrulama programının değiştiğini ve artık daha farklı şekilde yönergeler getirdiğini ve hesap akışına uymayanlardan kaldırıyor.

Bu bakımdan Richard Spencer, Laura Loomer, İngiliz Savunma Ligi kurucusu Tommy Robinson gibi birçok isimden mavi tik kaldırılacak. Ayrıca ülkemizden de bazı kişilerin mavi tikleri artık olmayacak. Twitter’ın bu yeni kararı kullanıcıları üzecek gibi duruyor. Şimdiden şikayetler gelmeye başlamış bile.

Twitter, destek sayfasında, doğrulanmış mavi tik işaretinin kaldırılacağına neden olan bazı şeyleri özetliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse : “karşı tarafı nefrete veya şiddete teşvik eden veya doğrudan saldıran. Bunla beraber  ırk, etnik köken, ulusal köken, cinsel yönelim, cinsiyet, cinsel kimlik, dini eğilimleri, yaş, sakatlık veya hastalığın temelinde diğer insanları tehdit Destekleyici örgütler gibi birçok benzer teşvik ve taciz gibi durumları kapsıyor”

Twitter, son tweet’te durumu şu şekilde özetliyor:

https://twitter.com/TwitterSupport/status/930926295034224641