Twitter mesaj filtreleme

Twitter Yeni Mesaj Özeliği Geliyor

Yaptığı düzenlemelerle beraber eski günlerine geri dönmek isteyen Twitter, son günlerde arı ardına düzenlemeler yapıyor. Son olarak güvenlik adına düzenlemeler yapan Twitter, dün itibariyle yeni bir sistemi daha ortaya çıkardı. İşte tüm detaylar.

Sosyal medya da güvenlik konusu epey bir gündeme gelmeye başladı. Ardı ardına gelen hacklenme haberiyle beraber daha da önemli hale gelen sosyal medya hesaplarının güvenliği konusunda en büyük görev ise uygulamalara düşüyor. Bu noktada uygulamalar ise birçok sistemi kullanıcılara sunmaya başlamış durumda.

İki aşamalı şifre koruması, şifre değişikliklerinde kullanılan aktivasyon sistemleri derken bunun dışında yeni özelliklerde gündeme gelmeye başladı. Bu alanda son olarak adımlar atan uygulamalardan biri ise Twitter oldu. Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Twitter, kullanıcıların güvenliği için yeni bir sisteme geçti. Mesaj sisteminde yapılan değişiklikle beraber Twitter uygulamasının da yapısı değişmiş oldu.

Twitter Yeni Mesaj Sistemi

Twitter tarafından duyurulan yeni mesaj sistemi sonrasında uygulamada neler değiştiği de ortaya çıktı. Yapılan açıklamalarına göre yeni mesaj sisteminde artık gelen her mesajın doğrudan kullanıcıların mesajlar bölümüne düşmeyeceği belirtildi. Bunun yerine kullanıcıların tanımadığı hesaplardan gelen mesajların istek bölümüne ekleneceği belirtildi. İstek bölümüne eklenen mesajların ise onaya açılacağı ve kullanıcıların onay vermediği sürece bu mesajların görüntülenmeyeceği de açıklandı. Doğrudan mesaj sisteminde değişikliğe gidilmesini sağlayan yeni sistemle beraber ise bir nevi spam mesajlarında önüne geçileceği düşünülüyor.

Bunun dışında yeni mesaj sistemiyle beraber mesajlar üzerinden yayıldığı bilinen casus yazılımlarında önüne geçilebileceği belirtildi. İstek bölümüne eklenecek olan mesajların açılması içinse kullanıcıların mesajlara onay vermesi gerekecek. Twitter mesaj filtreleme özelliğinde takip etmediğiniz kişilerden gelen mesajların onaylamadan önce mesajların ön izlemesini de yapabileceğinizi belirtelim.

Yani şöyle ki gelen mesajlarda kullanıcılar öncelikle mesajın ön izlemesi sürümünü görebilecek. Twitter mesaj filtreleme özelliğinde kabul et ve reddet bölümleri bulunacak. Eğer mesajı kabul ederseniz bu durumda kullanıcını mesajlarını almaya başlıyorsunuz fakat kişiler listesine eklemediğiniz sürece mesajları kabul etseniz bile yine mesajlar istek bölümünde görüntüleniyor. Söz konusu sistemin ne kadar ilgi göreceği ise şimdilik merak konusu.