Twitter

Twitter Yeni Bir Canlı Yayın Özelliğiyle Geliyor

Sosyal medya uygulamaları içerisinde canlı yayın özelliğini ilk kullanan uygulamalardan biri olan Twitter, Periscope ile attığı canlı yayın adımını geliştirmeye hazırlanıyor. Şimdi ise sosyal medya devinin 7/24 canlı yayın özelliği geliyor. İşte tüm detaylar.

Sosyal medyanın en büyük uygulamalarından biri olan Twitter’ın yeniden canlanması için birçok adım atılmaya başlandı. Öncelikle Twitter tarafından canlı yayın adımları atılmıştı. Ardından karakter sınırının kaldırıldığı haberlerinin gelmesi söz konusu sosyal medya uygulamasının yeniden canlanmasını sağlamıştı. Şimdi ise sosyal medya uygulaması Twitter yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Bu kez sosyal medya devinin canlı yayın özelliği hakkında yeni geliştirmeler yapacağı belirtiliyor. Yapılan yeni geliştirmeler sonrasında Twitter’ın bu kez canlı yayın sisteminde çok daha uzun yayın dönemine geçiş yapacağı belirtildi. Facebook üzerinde kullanılan 24 saat canlı yayın özelliğine benzer bir özelliği sunacak olan sosyal medya devinin canlı yayın sisteminde ise bariz farklılıklar göreceğiz. Yeni sistem hakkında detaylardan bahsedelim.

Twitter Canlı Yayın İçin Ünlü Markalarla Anlaşıyor

Söz konusu canlı yayın özelliğinde en büyük farkın bu canlı yayının ünlü markalar için yapılacak olması. 24 saat canlı yayın sunmaya başlayacak olan uygulamanın canlı yayın özelliğinde yapılacak olan yayında ise markaların ya da televizyon kanallarının yayınlarını yapması bekleniyor. Markalarla nasıl bir anlaşma yapılacağı ve canlı yayın sisteminde markaların yerinin tam olarak neresi olacağı konusunda net bir bilgi yok. Fakat buna karşın televizyon kanalları için yapılacak canlı yayın sistemine geçiş yapıldı bile.

Twitter  canlı yayın

Doğrudan Bloomberg kanalıyla anlaştığı belirtilen Twitter uygulamasının kanalın 24 saat boyunca canlı yayınını yapacağı belirtildi. Canlı yayınlar için ise kanalın Twitter’a özel bir içerik kısmı oluşturacağı açıklandı. 24 saat boyunca devam edecek olan canlı yayınlarda nasıl sistemler kullanılacak, yayının içeriğine ilişin detaylar gibi konuların ise Twitter tarafından yapılacak tanıtımlarla ortaya çıkması bekleniyor. Yapılacak olan tanıtımlardan sonra canı yayın sistemi hakkında detaylı bilgi verecek olan uygulamanın yaptığı anlaşmaların sayısını da arttıracağı haberleri verildi. Yani artık Twitter üzerinde canlı yayın yapan kanalları, markaları görmek mümkün olacak.

Twitter Kullanıcı Sayısında Artış

Tüm bu adımların ne kadar işe yaramaya başladığı da ortaya çıkıyor. Ciddi bir kan kaybı yaşayan ve sosyal medya uygulamalarında geride kalan Twitter’ın son adımlardan sonra ve canlı yayın kararlarından sonra 9 milyona yakın yeni kullanıcı elde ettiği de belirtiliyor.

Twitter’ın elde ettiği kullanıcı artışı sayısı sayesinde uygulamanın yeniden yükselişe geçtiği de görülüyor. Bu yükselişin ne kadar daha devam edeceği konusunda ise net bir bilgi elde edilmiş değil. Yapılan tahminlere göre benzer güncellemeler gelirse yükseliş devam edecek.