Snapchat Twitter

Twitter’ın piyasa değeri Snapchat’i geçti

Kullanıcı sayısının giderek azalmasına bağlı olarak Snapchat’in değeri düşmeye devam ediyor. Güne büyük bir değerlenmeyle başlayan Twitter, Snapchat’i piyasa değeri açısından geride bıraktı.

Facebook, WhatsApp ve Instagram tarafından özelliklerinin kopyalanmasının ardından kullanıcı sayısı hızlı bir şekilde azalan, buna bağlı olarak piyasa değeri düşüş yaşayan Snapchat, şimdi de Twitter’ın arkasında kaldı. İki günde hızlı bir şekilde değerini artıran Twitter, Snapchat’in de değer artışı yaşamasına rağmen 1 milyar dolarlık farkla piyasa değeri konusunda öne geçti. Şu an Twitter’ın piyasa değeri 25 milyar, Snapchat’in ise 24 milyar.

Twitter
Twitter
Snapchat
Snapchat

Aslında Twitter ve Snapchat’in birbiriyle karşılaştırılması pek doğru değil, çünkü ikisi de içerik bakımından oldukça farklı platformlar. Ancak platformların yatırımları aynı yönde olduğu için son zamanlarda sıklıkla kıyaslanıyorlar. Ayrıca kullanıcı sayısı 1 milyarı aşan WhatsApp, Facebook gibi platformlarla yarışabilmeleri açısından iki platform arasında rekabet olmasının yarar sağlamadığı düşünülüyor.