Twitter Is Bulmak scaled
KRAKOW, POLAND - 2018/09/01: Twitter logo is seen on an Android mobile device. (Photo by Omar Marques/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Twitter’daki Sahte Hesaplar Fotoğrafınızı Kullanıyor Olabilir!

Twitter’da gün geçtikçe büyük sorunlara yol açmaya başlayan sahte hesaplar gerçek kullanıcıların fotoğraflarını kullandığı ortaya çıktı!

Twitter’ın son yıllarda bir hayli popüler hale gelmesi ile birlikte sahte hesapların sayısı da bir hayli artış göstermeye başladı. Nitekim bu hesaplar birçok ünlü kişinin takipçi sayısını arttırmak için kullanılan bir yöntem olarak göze çarpıyor. Aynı zamanda yapay gündem oluşturmak için sahte hesaplar kullanılıyor.

Siyasetçilerden iş adamlarına, sanatçılardan eğlence dünyasına kadar birçok ünlü isim Twitter hesapları için cüzi miktarlardaki sahte hesapları satın alarak takipçi sayılarını arttırdıkları keşfedildi. Devumi adındaki bir firma tarafından pazarlanan bu sahte hesaplar, ünlülerin ilgisini çekiyor.

Bu noktada herkesi ilgilendiren ortak konu ise bu sahte hesapların gerçek hesaplara ait fotoğrafların kullanılması oldu. Devumi firması ise bu iddiaları yalanlayarak gerçek kişilerin fotoğraflarını kullanmadıklarını bildirdi.

Donald Trump Bile Sahte Takipçi Kullanmış!

Emmy ödüllü oyuncu John Leguizamo, futbolcu Ray Lewis ve ünlü manken Kathy Ireland gibi isimlerin sahte takipçi satın aldığı iddia ediliyor. İddiaların odağındaki isim ise birçok kişiyi şaşırtmadı desek yeridir. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın resmi Twitter hesabındaki 47 milyon takipçiden 17 milyonunun sahte hesaptan oluştuğu tespit edildi.