Twitter, küfürlü yorum yapan Periscope hesaplarını askıya alacağını söyledi

Twitter, platformunu kötüye kullanım ve istenmeyen postaları önlemek için çalışmalarına bir yenisini katarak, Periscope‘un canlı yayınlarında küfürlü yorumlar yapanlara yeni düzenlemeler getiriyor.

Bir blog paylaşımında Twitter, Periscope Topluluk Kuralları kapsamında daha sert olacağını ve sürekli tekrar eden kişilerin hesaplarını takip ederek askıya alacağını duyurdu. TechCrunch‘un ifadelerine göre, Periscope için gelen yeni düzenlemelerde, bir izleyici bir yorumu sürekli spam veya kötüye kullanıyorsa diğer kullanıcılar bu yorumu bildirdiğinde ekip takip edecek ve niyet kötüyse hesaplar askıya alınacak. Büyük çoğunluk yorumu spam ve kötüye kullanım olarak kabul ettiği taktirde hesap askıda kalıyor.

Daha önceden bu hesabı askıya alma sadece hak ihlaline yol açtığı zaman geçerli olacaktı. Bu bakımdan diğer yayınlara girebilir ve küfürlü yorumlar yapmaya devam edebilirdiniz. Ancak, 10 Ağustos’tan itibaren şirket, kuralları ihmal eden kişileri gözden geçirerek askıya alacak.

Bu yenilik, Twitter’ın “yayıncılar ve kullanıcılar için güvenli bir deneyim” oluşturmasına teşvik ediyor.

Canlı yapılan videoda sohbet edebilmek, yayıncılar ve izleyiciler için güvenli bir ortamda olmalıdır. Bu bakımdan korkmadan görüşmeye katılmak herkesin hakkı olduğu için artık Twitter daha sert kararlar verecek.