Kripto para

Twitter, kripto para piyasasına büyük bir darbe vurmaya hazırlanıyor

Facebook ve Google’ın ardından Twitter da kripto para ile ilişkili reklamların büyük bir bölümünü yasaklayacağını duyurdu. Yasak, Twitter’ın yasal düzenlemeleri tamamlamasının ardından uygulamaya koyulacak.

Bundan yalnızca birkaç ay önce yaklaşık 20 bin dolar seviyesine yükselmiş olan Bitcoin, kendisinin öncülük ettiği kripto para piyasasına altın dönemini yaşatmıştı. Ancak ülkelerden gelen yasaklama kararları ve şirketlerin kripto paralardan uzaklaşmasıyla birlikte hızlı bir şekilde yükselen değerler aynı hızda düşüşe geçti. Zor dönemler geçiren para birimleri, Facebook ve Google’ın reklam yasaklama kararlarıyla bir darbe daha aldı. Şimdi de dünyanın en büyük sosyal paylaşım platformlarından birisi olan Twitter kripto para reklamlarını yasaklamaya hazırlanıyor.

Kripto para

Sky News tarafından paylaşılan bilgilere göre Twitter’ın hedefinde kripto para birimleriyle alakalı olan ICO, cüzdan ve token satışını yasaklamak var. İlk etapta yalnızca bunların yasaklanması planlanıyor ancak gelecek dönemlerde kripto parayla alakalı tüm reklamların da yasaklanabileceği belirtildi.

Twitter, yasağı uygulamaya koymak için gerekli düzenlemeler üzerinde çalışmaya başladı. Yalnızca iki hafta içerisinde çalışmaların sonlanması ve reklamların yasaklanması bekleniyor.

Bitcoin değer kaybedecek mi?

Google’ın yasaklama kararından hemen sonra Bitcoin’in değeri hızlı bir şekilde düşmüştü. Twitter’ın bu yasağı uygulamaya koymasıyla birlikte, Google yasağındaki kadar olmasa da düşüşün yaşanacağı tahmin ediliyor.