Twitter

Twitter İçin Önemli Uyarı Geldi

Sosyal medyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Twitter, son dönemde yeni bir sahtecilik haberiyle gündemde. Son gelen haberlere göre hackerlar onaylı Twitter hesaplarını hedef almaya başladı. Güvenlik uzmanları ise bu konuda kullanıcıları uyardı. İşte tüm detaylar.

Son dönemlerde sosyal medya üzerinden yaşanan sahtecilik olayları teknoloji dünyasının gündemine oturmaya başladı. Sadece ünlü ya da tanınmış kişilerin değil hemen her kullanıcının sorun yaşamasına neden olan sahtecilik konusunda hackerların yeni gözdesi ise Twitter. Aslında Instagram ve Facebook bir hayli gerisine düşmesine karşın hala en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olması ve özellikle haber yönünün ön planda olması hackerlar için Twitter’ı gözde uygulamalardan biri haline getiriyor.

Güvenlik uzmanlarından son yapılan açıklamalara göre de bu durum şu an için de geçerli. Üstelik uzmanlara göre artık hackerların amacı da değişiklik göstermeye başladı. Uzmanlara göre artık hedefte onaylı hesap kullanıcıları var. Peki söz konusu sahtecilik nasıl ortaya çıkıyor? Uzmanlar kullanıcıların korunması için neler öneriyor?

Twitter

Twitter Kullananlar Dikkat

Güvenlik uzmanlarının iddialarına göre hackerlar artık onaylı olan yani mavi tik almış olan kullanıcıların hesaplarını ele geçiriyor. Hesabın ele geçirilmesi içinse sahte maillerin kullanıldığı belirtiliyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kullanıcıların ise hesaplarının çalındığı belirtiliyor. Uzmanların açıklamalarına göre ise çalınan hesapların mail ve şifreleri değiştiriliyor. Böylelikle onaylı bir Twitter hesabının ele geçirilebildiği belirtiliyor.

Ardından ise ünlü isimlerin adını kullanmak için onaylı hesapları kullandıkları belirtilen bilgisayar korsanlarının bu tehlikelerine karşı ise uzmanlar kullanıcıları uyarmakta. Özellikle bilinmeyen maillerin kullanıcılar tarafından açılmadan silinmesi gerektiği ve şifrelerin güvenliğinin de arttırılması gerektiği belirtiliyor. Bunun dışında Twitter konu hakkında nasıl önlemler alacak merak konusu.