yeni twitter acanlara tavsiyeler 1

Twitter İçin 5 Başlangıç İpucu

Sizler için Twitter’a başlangıç aşamasında neler yapmanız gerektiğinizi anlatacağız. Aşağıdaki 5 ipucu Twitter’daki ilk adımlarınızda size yardımcı olacaktır.

Önce Araştırma

Başlamadan önce, Twitter ile tanışmalısınız. Bu sosyal medya platformunun nasıl çalıştığını ve ne aramanız gerektiğini bilmelisiniz. Görgü kurallarının nasıl olduğunu, neyin tweetleştiğini görmek önemlidir. Buna dayanarak, zaman içinde optimize edilmesi gereken bir ilk plan oluşturabilirsiniz.

Hedefleri Belirle

Twitter’ı işletmeniz için kullanmanın birkaç yolu var. Bazıları ürünü satmak için platformu kullanırken, diğerleri yeni müşteriler çekmek, diğerleri ise mevcut müşterilerini güncel tutmak istiyor. Bu yüzden, sadece tıkılmadan önce, hedeflerinizi açıkça tanımlamalı ve Twitter’ın sizin için doğru platform olup olmadığını görmelisiniz.

ilk twitter hesabı

Twitter Profilini Optimize Et

Ne tür bir profil oluşturmak istediğinizi ve nasıl görünmesi gerektiğini de düşünmelisiniz. Şirket profilleri, özel profiller var ama aynı zamanda ikisinin de karışımı. Profili seçerken, şirketin nasıl algılanmak istediğini ve görüntüyü en iyi nasıl yansıtacağını bilmelisiniz. Burada twitter hesabımızın nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Hikaye Anlat

Twitter’da başarılı olmak için güvenilir olmanız gerekir. Başarı sadece “takipçiler” sayısı ile değil, aynı zamanda profil için haberler için güvenli bir kaynak ya da belirli alanlarda bir uzman olarak önerileriyle de ölçülebilir.

Bir Göz Atın

Twitter dünyasında her zaman gözleriniz açıkken yürümek son derece önemlidir. Mevcut “Trend Konularına” düzenli olarak bakmanızı öneririz ve ayrıca rakiplerin profilleri de zaman zaman görülmeye değerdir.