Twitter halen kullanici tabakasini buyutmeye calisiyor

Twitter halen kullanıcı tabakasını büyütmeye çalışıyor

Twitter, Facebook ve Snap Inc’in hızla büyüyen mesajlaşma uygulaması Snapchat’tan gelen sert rekabet ortamında, ilk çeyrekle karşılaştırıldığında kullanıcıları aylık bazda ikinci çeyrekte geçemedi.

Twitter’ın hisseleri Perşembe günü premarket ticaretinde% 5 düştü.Şirketin ikinci çeyrek net zararı 55 milyon $ değer düşüklüğü ve gelir % 4.7 düşüşle genişledi.

Twitter’ın aylık ortalama aktif kullanıcı sayısı 30 Haziran’da sona ererken ikinci çeyrekte 328 milyon oldu. Finansal veriler ve analitik firma FactSet’e göre analistler 328.8 milyon bekliyorlardı.

Aylık aktif kullanıcılar, sosyal ağ hizmetleri için önemli bir performans göstergesi  tipik olarak 30 günlük süre içinde oturum açıp çıkış yapan kullanıcı sayısını alarak hesaplanmıştı.

Reklam gelirleri% 8 azalarak 489 milyon dolara ulaştı, ancak 458.1 milyon dolarlık tahminin daha öncesinde geldi.

Wedbush analisti Michael Pachter, “Twitter, gelir artışına geri dönene kadar reklamverenlerin reklam bütçelerini daha iyi hedefleme, erişim ve ölçekle platformlara ayırmasını bekliyoruz” dedi.

Şirketin net zararı, 30 Haziran’da sona eren ikinci çeyrekte 107.2 milyon $ veya hisse başına 15 cent’den 116.5 milyon $ veya hisse başına 16 cent’e kadar genişledi.

Öğe hariç olmak üzere, şirket hisse başına 8 cent kazandı. Gelir% 4.7 düşerek 573.9 milyon dolara, ikinci kez 2013’te Twitter’ın başlangıcından bu yana düştü.