Twitter

Twitter Fotoğraflar ile İlgili Yeni Bir Özellik Geliştirdi!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Twitter’ın herkesi fıtık eden fotoğrafları gelişi güzel kırpma özelliği geliştirildi!

Twitter her gün milyonlarca insanın fotoğrafını paylaştığı sosyal medya platformlarının en önemlilerinden bir tanesi olarak dikkat çekmektedir. Ancak bu kadar ünlü olmasının yanı sıra insanlar fotoğraflarını paylaştıktan sonra gereksiz yerlerden kırparak fotoğrafın asıl görüntüsünü yansıtmamakta idi. Bu soruna el atan Twitter geliştirdiği özellik sayesinde artık fotoğraflarınızın can alıcı noktaları kırpılarak ön görüntüsü yayımlanacak.

Twitter’a fotoğraf paylaşma özelliği ilk olarak 2011 yılında gelmişti ve fotoğraflar çözünürlüğüne göre otomatik olarak kırpılıyordu. Daha sonra Twitter fotoğrafların merkezini ve fotoğraftaki insanların yüzünü algılayan bir algoritma geliştirerek fotoğrafların daha sağlıklı kırpılmasını sağladı. Fakat bu özellikte istenilen verimde çalışmamaya başladı.

İnsanların çektikleri çeşitli fotoğrafların farklı noktaları kırpılıyordu. Twitter son olarak geliştirdiği özelliği tekrar gözden geçirdi. Artık kullanıcılar fotoğraflarının istedikleri noktalarını kırpan uygulama birçok kişi tarafından beğenildi.

Twitter Tarafından Geliştirilen Özelliğin Görseli:

Twitter