Twitter Neden Coktu 1

Twitter Neden Çöktü? Twitter Sorunu Düzeldi Mi?

Sosyal medyanın en büyük uygulamalarından biri olan Twitter, son günlerde gizlilik politikalarında yaşanan değişimle gündeme gelmeye başladı. Twitter neden politikalarında değişime gitti derken bu sabah ise uygulamanın sunucuları çöktü. Peki Twitter Neden Çöktü? Konu hakkında açıklama var mı?

Facebook’un yakaladığı yükseliş tartışılmaz derecelere gelmeye başladı. Artık 2 milyarı bulan kullanıcı sayısıyla bu alanda ilk sırada yer alan sosyal medya devi rakiplerini de bir hayli geride bırakmaya başladı. Son dönemde Facebook’un yükselişine karşı en büyük düşüşü ise Twitter uygulaması yaşıyor. Sadece Facebook’un değil Instagram’ın bile gerisine düşen sosyal medya devi Twitter bu sorunu çözüp yeniden yarışa dahil olmak için birçok yeni adımlar atmaya başladı.

Uygulamanın bu noktada sürekli yeni güncellemeler yayınlamaya başladığını biliyoruz. Fakat son dönemde Twitter farklı adımlarda atmaya başladı. Önce gizlilik politikalarında değişime giden uygulama Haziran ayından sonra yeni bir sisteme geçecek. Tam bu konunun tartışmaları devam ederken ise sabah saatlerinde belirsiz bir şekilde Twitter çöktü. Bütün sunucularıyla bağlantının kesilmesi sonrasında “Twitter Neden Çöktü ?” sorusu akıllara gelmeye başladı.

Twitter Neden Çöktü

Sunucu Sorunu Mu Var? Twitter Neden Çöktü ?

Bu noktada hemen herkes Twitter tarafından bir açıklama yapılmasını beklemeye başladı. Geçen hafta içerisinde Instagram ve WhatsApp üzerinde de benzer sorunların yaşanması acaba bir siber saldırımı var iddialarını gündeme getirmiş durumda. Üstelik Twitter’ın sunucularının tamamın da bağlantı kesilmesi durumunu yaşanması siber saldırı iddialarını güçlendiriyor. Fakat yine de sosyal medya devi tarafından bu konuda resmi bir açıklama ya da doğrulama yapılmış değil.

Diğer bir iddia ise uygulamanın değişiklikleri sırasında sunucularda çökme sorununun yaşandığı. Hangi iddia doğru? Twitter Neden Çöktü ? bilinmez ama şu an için sorunun tamamen giderildiği ve erişimin yeniden açıldığını belirtelim. Ardı ardına gelen haberlere karşılık son hafta da 3 büyük sosyal medya uygulamasının da çökme sorunuyla karşı karşıya kalması ise bir yandan da kafaları karıştırmıyor değil. Özellikle siber saldırının gündem olduğu son günlerde sosyal medya devleri için benzeri bir durum söz konusu olabilir.