Twitter

Twitter CEO’su Jack Dorsey: Herkes hesap onaylatabilecek! (Mavi Tik)

Dün akşam üstü Periscope yayını yapan Twitter Ceo’su Jack Dorsey, takipçileriyle sohbet ederken, hesap onaylatma konusu hakkında bir açıklama yaptı. Tüm insanların hesap onaylatması için bazı kararlar aldık. Yakın zamanda bu durumun gerçekleştirileceğini belirtti.

Dün Twitter’ın CEO’su herkesin meraklandığı mavi tik olayı için bir açıklamada bulundu. Periscope’da yayın yapan Jack Dorsey, takipçileriyle sohbet ederken hesap doğrulama hizmetinin tüm kullanıcılara geleceğini belirtti.

Twitter CEO’su Jack Dorsey;

“Amaç, herkese doğrulama hizmetini açmaktır. Bunu, daha ölçeklenebilir bir şekilde, insanların kendileri hakkındaki daha fazla gerçeği bizim yargıçlığımız olmadan onaylayabileceği, ön yargılardan uzak bir sistem kurmak istiyoruz.”

Twitter

Elbette bu durum sahte profil veya hesaplardan uzak durmamızı sağlarken, mavi tik gibi güvenilir bir durumun herkes tarafından basit bir şekilde alınabilecek olması, bu özelliği öldürecektir.

Umuyoruz ki Twitter geliştiricileri bu durumu önceden düşünmüş ve mavi tik olayını bu kadar basite indirmeme kararını almışlardır.