twitter canlı yayın

Twitter Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Birçok sosyal medya uygulamasında canlı yayın mevcuttur, Twitter ise canlı yayına biraz daha geç başlayan bir uygulama olmuştur. Twitter canlı yayını nasıl yapılır? Konusunda değinerek kafanızdaki soru işaretlerini tamamen kaldıracağız.


Twitter Canlı Yayın Başlatma

Twitter uygulamasına girdiğinizde karşınıza tweetle butonu çıkacaktır, bu kısma tıklayarak ilk aşamayı geçebilirsiniz. İkinci aşamada ise, ekranın en alt kısmında yer alan ‘tek butonla canlı yayına geç’e tıklamanız gerekecektir. Artık dilediğiniz canlı yayını buradan takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz, oldukça basit bir yöntemdir ve başka bir işlem yapmanız gerekmez.

Canlı Yayın Kaydedilir Mi?

Twitter üzerinden yapmış olduğunuz canlı yayını kaydedemezsiniz, daha doğrusu Twitter uygulamasında böyle bir özellik bulunmamaktadır. Bunun için yardımcı programlar kullanarak canlı yayınızı kaydedebilirsiniz. Uygulama açısından baktığımızda android ve İOS işletimlerde farklılıklar görülebilir, lisanssız programları genelde İOS işletim sistemi kabul etmemektedir.

Twitter son zamanlardaki güncellemeleri sayesinde kullanıcı sayısını oldukça arttırmış bir sosyal platform olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu durum ise söz konusu sosyal ağın; kullanıcıların karşısına canlı yayın yapma olanağı gibi yenilikler sunuyor olmasından kaynaklanmaktadır.