Twitter Jack Dorsey

Twitter: Algoritmamızdaki hatadan 600 bin hesap etkilendi

Twitter CEO’su Jack Dorsey, sosyal paylaşım platformunu botlardan arındırmak için kullandıkları algoritmanın hatalı olduğunu söyledi.


Dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformlarından birisi olan Twitter’ın botlarla olan amansız savaşı devam ediyor. Çarşamba günü Twitter’ın çalışma şekliyle ilgili olarak ABD’li komitenin sorularını yanıtlayan şirket CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey, botları tespit etmek amacıyla kullandıkları algoritmada bazı kritik hatalar bulunduğunu ve bundan yaklaşık 600 bin hesabın etkilendiğini dile getirdi. CEO, yaptıkları incelemelerde hatadan etkilenen hesaplar arasında ABD Kongresi üyelerine ait hesapların bile bulunduğunu söyledi.

Twitter

Dorsey, hatalarını gördükten sonra bu algoritmayı devre dışı bıraktıklarını ancak Twitter’ı botlardan korumak adına çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Konuşmasının başında her gün 500 bin bot hesabının Twitter’a giriş yapmasını engellediklerini, her hafta 10 milyon şüpheli hesabın denetlendiğini paylaştı.

Tüm bu çabalara rağmen Twitter’ın bot sorunu hala devam ediyor. Birçok kullanıcının da bileceği üzere bot kullanımının en yaygın olduğu ülke ise Türkiye. Şirketin yakın bir zamanda bu soruna kökten çözüm bulmasını umuyoruz.

Kaynak