tvos 11 yenilikleri 1

tvOS 11 tanıtıldı, İşte tüm yenilikler

Kısa süre önce tanıtılan iOS 11 oldukça fazla beğeni alırken, Apple’ın TV yazılımı olan tvOS içinde 11 sürümü çıktı. İşte tvOS 11 hakkında tüm detaylar…

Pazartesi günü Apple’ın WWDC 2017 açılışında yapmış olduğu konuşmalarda iOS, macOS ve watchOS hakkında birçok detay verirken, tvOS‘tan hiç konuşmadı. Apple açılış sırasında konuşmadığı tvOS için yeni bir oturum düzenleyerek tvOS’ta neler yeni başlıklı bir konuşma düzenledi.

tvOS 11 Büyük Güncelleme Değil!

tvOS 11 güncellemesiyle çok fazla bir şeyin değişmesini beklemeyin. Çünkü küçük bir güncelleme olup iOS veya macOS gibi kapsamlı bir değişiklikle gelmiyor. Yeni gelen özelliklere bakıldığında ise Apple’ın açıklamalarında On-Demand resources işlevinde bir değişikliğin yapılacağı ve böylelikle geliştirici kişilerin uygulamalarındaki fazla boyutu küçülterek daha düşük bir seviyeye indirebilecek. Ayrıca en büyük paket 200MB‘dan 4GB‘arttırılmış durumda. Tüm bunların yanı sıra sağdan sola yazım dil desteği de tvOS’a eklendi.

Diğer yenilikler ise oldukça küçük. Geliştiricilerin saydam olmayan düğmeleri ekleyebilmesi. Arkaplan rengini değiştirmesi. BlurOverFullScreen ile geliştiricilerin TV’yi uyku moduna aldığı sırada tüm ekranın bulanıklaştırılması gibi küçük özellikler geliyor. Ayrıca yeni gelen preferredUserInterfaceStyle öğesiyle geliştiriciler birçok temada pratik çalışma yapabilecekler.

Önizleme sürümü yayınlanan tvOS 11’in açık betası ise Haziran ayının sonlarına doğru gelirken, final sürümünün Eylül ayı veya sonrasında gelmesi bekleniyor.