Yerli üretim

Türkiye’nin Yeni ‘Yerli Üretim’ Logosu Bellirlendi

Yerli ürünlerde yer alması zorunlu hale getirilen ‘Yerli Üretim’ logosunu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tanıttı. Pekcan ayrıca tespit edilen gramajıyla oynanmış veya gizli zam yapılmış ürünler hakkında da açıklamalar yaptı.


Ülkemizde yerli üretimin teşvik edilmesi ve vatandaşların Türk malı ürünleri tercih etmesine yönlendirmek amacı ile yeni düzenlemeler yapıldı. Düzenleme kapsamında üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen ürünlerde, yeni logonun bulundurulması zorunlu hale getirildi.

Bakan Pekcan, “Kendi tükettiklerini üretmeden ülkelerin zenginleşmesine imkan yok. Varsa da bu kısıtlı olacaktır. Burada bir noktanın altını çiziyorum. Bize inanan, bizimle beraber ürünlerini burada üreten yabancı firmaların Türkiye’de üretilen ürünleri de yerlidir.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de üretilen her üründe kullanılacak yeni ‘Yerli Üretim’ logosu:

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıklamalarına göre Türkiye’de üretim yatırımı bulunan, Türk vatandaşlarını istihdam edip, üretimi Türkiye’de gerçekleştiren yabancı firmalar da bu logoyu kullanacak: “Onların da bizim Türkiye’deki alın terimizin payı vardır. Onlar da aynı yerli logoyu kullanacaktır. Onların da buradaki varlıklarını destekliyoruz.” dedi.

Ticaret Bakanlığı tarafından 41.821 ürün denetlendi. Ürünlerin 1.286 tanesinde haksız fiyat artışı tespit edildi. Ayrıca Pekcan’ın açıklamalarına göre 680 farklı üründe haksız fiyat artışı tespit edildi. Fiyat artışlarının bir kısmının da gramajda azalmaya giderek gizli zam yapılan ürünlerden oluştuğu belirtiildi.

Bakan Pekcan, ekonomik kriz döneminde ürünü ucuza alıp stok yapa şirketlerin de bir bir tespit edildiğini açıkladı.